Οι δημοσκόποι θα τρίβουν τα μάτια τους την επομένη των εκλογών με το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, λέει ο πρόεδρος του κόμματος, Βύρων Πολύδωρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Πολύδωρας λέει ότι υπάρχει "ένας αδιόρατος ξεσηκωμός" υπέρ του κόμματός του, το οποίο "έχει μακροπρόθεσμες προοπτικές", ενώ επισημαίνει ότι δεν τρέφει προσωπικές φιλοδοξίες, λέγοντας "είμαι χορτάτος απο αυτά". Στόχος του είναι "να μετρήσουμε τρόπους ανακούφισης του λαού για την επιβίωσή του, και όχι τις προγραμματικές μας διακηρύξεις" και επαναλαμβάνει τη θέση του, να διεκδικήσει η χώρα διαγραφή του χρέους και επιμήκυνση αποπληρωμής με ταυτόχρονη ρήτρα ανάπτυξης, όπως έκανε η Γερμανία με τη συνθήκη του Λονδίνου το 1953.
Επιτίθεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία "υπόλειμμα της κραταιάς παράταξης" και εκτιμά ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις την επομένη των ευρωεκλογών.
Σύμφωνα με τον κ.Πολύδωρα, εάν υπάρξει ήττα της κυβέρνησης στις ευρωεκλογές, τότε "ανοίγει ο δρόμος της απελευθέρωσης της χώρας απο τη μπότα της τρόικας και των ενεργούμενών της".
Αναφερόμενος στα σενάρια περί "Νέας Ελλάδας" ο κ.Πολύδωρας σημειώνει: "Εγώ είμαι της Παλαιάς Ελλάδας και όχι της Νέας". Λέει πως πρόκειται περί "ψευδωνύμου" και "προβιάς" και αναφέρει τις περιπτώσεις ευρωπαϊκών κομμάτων που επί δεκαετίες διατηρούν την ιστορική τους ονομασία. Λέει ακόμη, ότι δεν επιθυμεί να επανενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία και επισημαίνει: "Με διέγραψαν δεν έφυγα".
Είναι σφόδρα επικριτικός με το θέμα του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς, που αποσύρθηκε, καθώς και με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Λέει ότι σε άλλες χώρες δεν προστατεύονται απλώς οι ακτές και οι αιγιαλοί, αλλά και η θέα. "Θέλουν να πουλήσουν με βάση ένα προδιαγραμμένο σχέδιο. Θα ξανάρθει το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς απο την πίσω πόρτα" υποστηρίζει ο κ.Πολύδωρας, ενώ εκτιμά ότι ορισμένες αποκρατικοποιήσεις βρίσκονται "στα όρια της απάτης". Αναφέρεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος και προτείνει για κάθε διοικητική πράξη οικονομικού περιεχομένου, να υπάρχει πολιτικός υπόλογος.
Τέλος, ο κ. Πολύδωρας αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι "είναι καλή η αντιμνημονιακή του ανάλυση, αλλά κλονίζεται από τις αντιφατικές θέσεις ορισμένων στελεχών του".
"Μπορεί να είναι μια αντιπρόταση αντιμνημονιακή, και συμφωνώ στον πυρήνα της, αλλά διάφορες απόψεις, όπως αυτή, ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα με βρίσκουν αντίθετο, και ελπίζω ότι δεν είναι η κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ" αναφέρει. Επιπλέον, διατυπώνει "φρικτά παράπονα" από ορισμένες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικά θέματα, καθώς και σε ζητήματα, όπως η λαθρομετανάστευση, για τα οποία εκτιμά ότι δημιουργούν "μείγμα αφερεγγυότητας".