Στήριξη από τη Σικελία στην υποψηφιότητα Τσίπρα με… πορτοκάλια

Το δικό της μήνυμα στήριξης στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν στέλνει η Σικελία, με μία καμπάνια που βασίζεται στα... πορτοκάλια “Τσίπρας”!

Ο εμπνευστής της κίνησης αυτής, ο Ιταλός Άντζελο Σαρατσίνι, που πλέον μένει μόνιμα στην Ελλάδα, εξήγησε πως στη Σικελία αντί για κονκάρδες και αφίσες, η υποψηφιότητα Τσίπρα προωθείται με τοπικά πορτοκάλια, πάνω στα οποία είναι γραμμένο το επώνυμο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα είναι διπλό: Προώθηση της υποψηφιότητας, αλλά και του βασικού αιτήματος των παραγωγών της Σικελίας, που εναντιώνονται στις κοινοτικές οδηγίες που προωθούν τα συμφέροντα πολυεθνικών και καταδικάζουν στον μαρασμό τοπικά προϊόντα.

“Tο πορτόκαλι «Τσίπρας» καλλιεργείται με αγάπη από τα χέρια χιλιάδων αγροτών στην Ελλάδα. Κάθε μέρα ποτίζεται και μεγαλώνει από τον ήλιο του νότου. Μεγαλώνει λίγα μέτρα από το σπίτι σας. Κι αυτό είναι καλό, πολύ καλό. Ωστόσο, αν δεν το κόψετε κινδυνεύει να μείνει πάνω στα δέντρα και να σαπίσει. Αυτό είναι το πορτοκάλι που θα ήθελαν να μη σας αφήσουν να φάτε”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική διακήρυξη.