ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει πάτο το ακροδεξιό παραλήρημα στη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει πάτο το ακροδεξιό παραλήρημα στη ΝΔ

Αφορμή οι δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας Αθανάσιου Δαβάκη κατά των Ρομά

Επίθεση στη ΝΔ για ακροδεξιές τάσεις εξαπέλυσε σήμερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωση του βουλευτή της Λακωνίας Αθανάσιου Δαβάκη κατά των Ρομά.

Ειδικότερα, ο κ. Δαβάκης μιλώντας χθες σε εκδήλωση σε σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, είπε ότι «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει... Όποιος με ψηφίσει από αυτή την κοινωνική ομάδα, δεν τον αναγνωρίζω». Συμπλήρωσε δε, ότι «λυπάμαι τα παιδάκια που γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται».

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι «μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Φαίνεται όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο. Το χθεσινό πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (…), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Καλεί δε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «άάμεσα να παρέμβει, ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».