Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για παραληρηματικό, ιδεολογικό μανιφέστο
«Πρωτοφανή πανικό» καταλόγισε η Ράνια Σβίγκου στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και έκανε λόγο για «κραυγές συγκάλυψης» στην ΝΔ, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.
Σχολιάζοντας τη σημειολογία της εμφάνισης Σαμαρά με τη χθεσινή δήλωσή του, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι «έκανε ουσιαστικά ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό», ότι «σπάνια βλέπουμε πρώην πρωθυπουργούς να κάνουν διάγγελμα» και πως «ποτέ δεν έχουμε δει ένα πρώην πρωθυπουργό να μηνύει τον νυν πρωθυπουργό, εισαγγελικούς λειτουργούς, μάρτυρες κ.ο.κ». Χαρακτήρισε μάλιστα «παραληρηματικό, με στοιχεία ιδεολογικού μανιφέστου» το κείμενο της μήνυσης του.
«Είναι πρωτοφανής ο πανικός του κ. Σαμαρά και γι' αυτό οδηγείται σε πρωτοφανείς ενέργειες, σπασμωδικές, που θεωρώ ότι περισσότερο κακό του κάνουν, παρά καλό…» σχολίασε. Η κ. Σβίγκου είπε, ότι ο κ. Σαμαράς «κρατάει μια ενιαία στάση προσβολής της δικαιοσύνης, προσβολής των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, αλλά και προσβολής της νοημοσύνης μας από τη στιγμή που μιλούμε για ένα διεθνές σκάνδαλο, όπου έχει ξεκινήσει από τις αμερικανικές αρχές και στη συνέχεια οδηγήθηκαν οι ελληνικές αρχές στη διερεύνηση…».
Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται τη δικαιοσύνη και ότι θα πρέπει το ίδιο να κάνει και η ΝΔ. «Δεν επιτρέπεται η ΝΔ να κρατάει μια στάση εκφοβισμού και προσβολής της Δικαιοσύνης. Όποιος πολίτης μας βλέπει, καταλαβαίνει ότι οι φωνές και οι κραυγές της ΝΔ είναι φωνές και κραυγές συγκάλυψης, όπως έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε.
Όσον αφορά στο επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό που εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος στα Ίμια, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση με ψυχραιμία δήλωσε την αποφασιστικότητα της και στην υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και στην υπεράσπιση της διεθνούς νομιμότητας». Σ' αυτές τις στιγμές είπε «αυτό που προέχει είναι η πολιτική και οι κινήσεις που κάνεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και έρχεται σε δεύτερη μοίρα το επικοινωνιακό. Και θεωρώ ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης ήταν και ουσιαστικές και έδωσαν τα μηνύματα που έπρεπε στην τουρκική πλευρά».
Πρόσθεσε ότι «εμείς επιδιώκουμε στα εθνικά θέματα και τη συνεννόηση και την ομοψυχία και θα πρέπει η ελληνική πλευρά να βγαίνει με μια ενιαία φωνή» και πως ποτέ η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απορρίψει αιτήματα ενημέρωσης όλων των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων σε τέτοια θέματα».