Ζητά να αφεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί να κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους
«Ένα μεγάλο τμήμα της ΝΔ -και στην ηγεσία της- βρίσκεται σε πανικό κι αντί να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την πλήρη διαλεύκανση αυτού του σκανδάλου, προσπαθεί να πει με δήθεν πολιτικά ή επικοινωνιακά τεχνάσματα, ότι τους την έχουμε στημένη» υποστήριξε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας για την υπόθεση Novartis στον ρ/σ του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».
Κληθείς να σχολιάσει τα όσα καταγγέλλει η ΝΔ περί «πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής, ο κ. Ζαχαριάδης είπε, ότι «η ΝΔ τον τελευταίο 1-1,5 χρόνο επιχειρεί, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να πει ότι κάνουμε τη χώρα Τουρκία, Πολωνία, Βόρεια Κορέα». Υπογράμμισε δε την ανάγκη να αφεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί «να κάνουν με σοβαρότητα τη δουλειά τους». Σημείωσε ακόμη, ότι οι κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχουν καμιά σοβαρότητα» και διερωτήθηκε αν καταλαβαίνουν στη ΝΔ «ότι το σκάνδαλο Novartis, είτε εμπλέκονται, είτε δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, είναι ένα διεθνές σκάνδαλο παρέμβασης της Novartis στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα κονδύλια υγείας τα κράτη».
Στα όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση περί προσπάθειας αποπρονατολισμού της κοινής γνώμης από τα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε, ότι «η υπόθεση ήρθε από τη Δικαιοσύνη στο Κοινοβούλιο, επειδή η έρευνα προσέκρουσε σε πολιτικά πρόσωπα και βάσει τη δικονομία μας προβλέπεται αυτή η κατάσταση». Σημείωσε δε, ότι «δεν πήρε κανείς τηλέφωνο και είπε “στείλτε το επειδή έχουμε ένα ζόρι ή έχουμε μια χαρά”. Αυτά είναι ανοησίες».
Για την άρση του καθεστώτος προστασίας των μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, που ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως «το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων δεν είναι κάτι που ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που ισχύει σε όλο τον δυτικό νομικό πολιτισμό, είναι ο τρόπος με τον οποίο ψάχνονται τα σκάνδαλα διεθνώς και είναι μέρος του νομικού μας πολιτισμού, όχι απ' αυτή την κυβέρνηση, αλλά από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».
Ερωτηθείς εάν το καλοκαίρι του 2018 η χώρα βγαίνει και από τα μνημόνια και από την κρίση, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν αφήνουμε πίσω την κρίση, χρειαζόμαστε και άλλα πολλά και σημαντικά βήματα». Εξήγησε ωστόσο, ότι «είναι βασική προϋπόθεση για να βγει η οικονομία και η κοινωνία από την κρίση, να βγει από το μνημόνιο, γιατί το μνημόνιο την πίεσε και πολλές φορές τη στραγγάλισε». Σημείωσε δε, ότι «αυτό που θα αλλάξει επί της ουσίας, είναι ότι θα μπορούμε να κάνουμε πιο γρήγορα, πιο μεγάλα και πιο σταθερά βήματα για την έξοδό μας από την κρίση».
Ο κ. Ζαχαριάδης πρόσθεσε, πως στόχος είναι οι πιο θετικοί μακροοικονομικοί δείκτες να περνούν στην καθημερινότητα των πολιτών. «Να αρχίσει να ευημερεί η κοινωνία, όχι μόνο να πηγαίνουν καλύτερα οι αριθμοί» είπε. Χαρακτήρισε ακόμη «ιδιαιτέρως σημαντικά» τα όσα ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε εκδήλωση του Economist, περί της ανάγκης αύξησης του κατώτατου μισθού. «Εκτιμώ ότι το καλοκαίρι του 2018 η δυναμική της ελληνικής οικονομίας θα είναι τελείως διαφορετική, από την περίοδο που με νόμο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέβαζαν τον κατώτατο μισθό από τα 751 στα 580 και 480 για τους νέους ανθρώπους» είπε ο κ. Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι «τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε, είναι η ισχυροποίηση των πιο φτωχών και αδύναμων συμπολιτών μας».