Κάθε απόπειρα καπηλείας, υποβάθμισης ή παρερμηνείας του συλλαλητηρίου δεν πείθει κανέναν, σχολιάζει η Μανταλένα Παπαδοπούλου
«Ήταν ένα ογκώδες συλλαλητήριο που αναδεικνύει το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα από το πού ανήκει κομματικά, διαδήλωσε ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία. Ήταν η πρώτη φορά που διαδήλωσε με τέτοια μαζικότητα, όπως και στη Θεσσαλονίκη, παρά την κρίση και ήταν για ένα εθνικό θέμα». Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ότι «κάθε απόπειρα, είτε καπηλείας, είτε υποβάθμισης, είτε παρερμηνείας τού συλλαλητηρίου δεν πείθει κανέναν. Ο ελληνικός λαός δεν κατέβηκε ούτε για τα κόμματα, ούτε για τους ομιλητές, αλλά για να φωνάξει σε όλον τον κόσμο, ο οποίος παρακολουθούσε και είχε χθες στραμμένα τα μάτια του στην Αθήνα, ότι δεν υπάρχει παρά μία και μόνο Μακεδονία».
Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε ότι η θέση των ΑΝΕΛ, περί μη χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» ή παραγώγου αυτού για τα Σκόπια είναι σαφής και ξεκάθαρη και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμά να πει ευθέως "όχι" στη χρήση του ονόματος "Μακεδονία" από τα Σκόπια. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται απόλυτα ότι στη ΝΔ κρύβονται και ότι δεν τολμούν να ψελλίσουν ούτε τις λέξεις».
«Αυτή η κυβέρνηση κάνει μία διαπραγμάτευση, η οποία είναι εφ' όλης της ύλης. Τα περί "σαλαμοποίησης" που ακούγονται είναι αστεία πράγματα. Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ο πρωθυπουργός είναι το ζήτημα του αλυτρωτισμού. Στον κ. Νίμιτς απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να ερμηνεύει την ελληνική πλευρά με διαφορετικό τρόπο» απάντησε, ερωτηθείσα για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ως προς το αν ο κ. Νίμιτς «θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη διαπραγμάτευση», η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ επισήμανε ότι «ο κ. Νίμιτς είναι ο διαμεσολαβητής εδώ και 25 χρόνια δεν έχει κάτι "φρέσκο" να προτείνει για την ονομασία τα γειτονικής μας χώρας. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εκείνος που αποφασίζει για το ζήτημα. Αυτό είναι αρμοδιότητα των δύο κρατών αν θα συμφωνήσουν. Εμείς εμπιστευόμαστε τη διαπραγματευτική διαδικασία, η οποία πρέπει να γίνεται, γιατί ο παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας είναι η Ελλάδα και δεν θα μπορούσαμε να κλείνουμε την πόρτα στον διάλογο, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».
Αναφορικά με την αντιπαράθεση του κ. Δημήτρη Καμμένου με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τη σχέση ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι «αυτή η κυβέρνηση βασίζεται στην έντιμη συμφωνία των αρχηγών των δύο κομμάτων για να βγει η χώρα από το καθεστώς των μνημονίων και να παταχθεί η διαπλοκή και η διαφθορά». «Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα και εκφράζεται με τον τρόπο που επιλέγει. Και κρίνεται ο καθένας γι' αυτό, σε όποιο κόμμα και αν ανήκει» συμπλήρωσε.
«Σε κάθε περίπτωση, η θέση η οποία εκφράζεται από όλα τα στελέχη των ΑΝΕΛ είναι περί μη χρήσης του ονόματος "Μακεδονία" ή παραγώγου του και είναι ξεκάθαρη και κοινή. Ο όρος "Μακεδονία" που επιδιώκουν τα Σκόπια συμπυκνώνει τον αλυτρωτισμό του γειτονικού μας κράτους. Κάθε έθνος-κράτος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως η κοινή ιστορία, κι αν τα χαρακτηριστικά που το συνθέτουν διαβρωθούν, τότε οδηγείται σε αποσύνθεση» κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.