Τόσκας: Τα στοιχεία που δόθηκαν για το συλλαλητήριο ήταν απόλυτα ακριβή

Τόσκας: Τα στοιχεία που δόθηκαν για το συλλαλητήριο ήταν απόλυτα ακριβή

«Λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη»

Τα στοιχεία της Αστυνομίας που αφορούν στον  αριθμό των συγκεντρωμένων στο Σύνταγμα υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Τα στοιχεία που δόθηκαν ήταν απόλυτα ακριβή και υπολογίστηκαν βάσει των στοιχείων που σε κάθε συγκέντρωση μετρούνται», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι οι 140.000 κόσμου είναι ακριβής αριθμός «και δεν έχει πολιτικές σκοπιμότητες, δόθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Όσον αφορά στο γεγονός ότι στο βίντεο δεν υπάρχουν ώρα και ημερομηνία, τόνισε ότι αυτό έγινε λόγω των λάθος ρυθμίσεων της κάμερας που έκανε τη λήψη, καθώς εκεί φαινόταν η ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και για το λόγο αυτόν σβήστηκαν εντελώς.

Ανέφερε μάλιστα πως το βίντεο τραβήχτηκε την ώρα αιχμής του συλλαλητηρίου, δηλαδή στις 14:55.

Σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας έφτανε ή ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, απάντησε ότι σε αυτήν την περίπτωση, ο κόσμος θα έφτανε μέχρι τους Αμπελόκηπους, καλύπτοντας όλη τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.