Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τη θέλησή μας χωρίς διαπραγμάτευση, τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Αν δεν θέλουμε να λέγονται Μακεδονία τα Σκόπια, τότε πρέπει να πάμε για πόλεμο, αλλιώς δεν υπάρχει άλλη λύση να επιβάλλουμε τη θέση μας», δήλωσε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ντζιμάνης.
«Για να επιβάλεις τη θέληση στον αντίπαλο, πρέπει να κάνεις πόλεμο. Σκοπός του πολέμου ή η επιβολή της θέλησής μας στον αντίπαλο ή η καταστροφή του. Αν θέλουμε διπλωματική λύση, πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι και να συμβιβαστούμε σε κάποια πράγματα, να διαπραγματευτούμε. Ή το ένα θέλουμε, ή το άλλο. Αποφασίζουμε και παίρνουμε», είπε σε δηλώσεις του στο Top Channel στην Κοζάνη.
«Αν οι Σκοπιανοί δεν αποβάλουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους μέσα από το Σύνταγμα, δεν θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό, ούτε η όλη υπόθεση με τα Σκόπια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώ σε ερώτηση για το αν θα αποδεχόταν ο ίδιος τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία, απάντησε: «Η ονομασία δεν είναι το μείζον, όσο είναι οι αλυτρωτικές τάσεις. Αν υπό όρους απαλλασσόμασταν από τις αλυτρωτικές τάσεις, το όνομα "Μακεδονία" μπορεί να ήταν ευνοϊκό και για εμάς».
«Όλα τα πολιτικά κόμματα εκτός από τον Καρατζαφέρη το 2008 το αποδέχτηκαν», κατέληξε ο βουλευτής.
Τι λέει ο ίδιος ο βουλευτής μετά τις δηλώσεις του που προκάλεσαν έντονη συζήτηση
«Εγώ αναρωτήθηκα αν θέλουν να πολεμήσουν αυτοί που έβγαζαν αυτές πολεμικές ιαχές στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης», εξήγησε ο βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του. Μιλώντας στον Real FM, σημείωσε πως στη διπλωματία ο βασικός όρος είναι ο συμβιβασμός.
«Δεν θέλουμε πόλεμο με τα Σκόπια. Εγώ μιλάω για τις ιαχές που βγήκαν από τις εξέδρες του συλλαλητηρίου και γενικότερα το ψήφισμα. Βοηθούν στη λύση ή είναι απέναντι στη λύση;», διερωτήθηκε.
«Ο πόλεμος προκύπτει ότι αν κάποιος δεν θέλει μια λύση ειρηνική μέσω διαπραγμάτευσης και μέσω οικοδόμησης μέτρων εμπιστοσύνης, και θέλει τη μη λύση του ζητήματος της ονομασίας. Η μη λύση μας οδηγεί στο να διαιωνίζεται το πρόβλημα», συνέχισε.
«Σκοπός του πολέμου είναι η επιβολή της θέλησης στον αντίπαλο ή η καταστροφή του αντιπάλου. Αυτό λέγαμε στον στρατό. Όταν εσύ με το έτσι θέλω θες να επιβάλεις τη θέλησή σου στον αντίπαλο. Δηλαδή αυτός θέλει Μακεδονία, κι εμείς θέλουμε Μακεδονία. Αν δεν καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει λύση μετά», κατέληξε ο Ντζιμάνης.