Νέο συμβούλιο πολιτικό αρχηγών ζήτησε από τον Τσίπρα η Γεννηματά

Νέο συμβούλιο πολιτικό αρχηγών ζήτησε από τον Τσίπρα η Γεννηματά

Η συζήτηση Τσίπρα με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μπροστά στις κάμερες

Σε χαλαρό κλίμα διεξήχθη – τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες- η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, στο Μαξίμου για το Σκοπιανό και άλλα εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάσθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων καθώς και όσα συζήτησε ο κ. Τσίπρας με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Η κ. Γεννηματά ζήτησε ξανά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών γιατί ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε συζητήσεις χωρίς να έχει επιβεβαιώσει την εθνική γραμμή.

Επανέλαβε οτι η διγλωσσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυσκολεύει τη διαπραγμάτευση και επισήμανε ότι η λύση δε μπορεί να αφορά μόνο το όνομα αλλά και νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τον αλυτρωτισμό.

Στη συζήτησή τους μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας ρωτούσε την κ. Γεννηματά για τα παιδιά της κι εκείνη του έλεγε τις ηλικίες τους και τι τάξη πηγαίνουν. «Μεγάλωσαν πια,  παρακολουθούν τις εξελίξεις» σχολίασε η κα Γεννηματά με τον πρωθυπουργό να απαντά «εδώ παρακολουθούν τα δικά μου, που είναι περίπου 7,5» και να της εύχεται να τα χαίρεται.

Οι δυο αρχηγοί είχαν χθες τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία η κα Γεννηματά  κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως κάνει μυστική διπλωματία.

Πριν τελειώσει η συνάντηση του πρωθυπουργού με την κ. Γεννηματά, στο Μαξίμου έφτασε και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.