«Παρέλαση» πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου αύριο για το Σκοπιανό

«Παρέλαση» πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου αύριο για το Σκοπιανό

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει διαδοχικά για τις εξελίξεις Μητσοτάκη, Γεννηματά, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη και Λεβέντη

Για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα θα ενημερώσει κατ' ιδίαν στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αύριο Σάββατο.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων:

Στις 10:30, ο πρωθυπουργός θα υποδεχθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 12:30, την Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στις 13:30, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στις 15:00, τον Σταύρο Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού.

Στις 17:30, τον Βασίλη Λεβέντη, πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό 'Αμυνας και πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο και τον ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Νταβός και τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και εκείνο του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ.

ΝΔ: Είναι αργά αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και ακολούθως θα αναχωρήσει για το προγραμματισμένο ταξίδι του στα Αραβικά Εμιράτα.

Στη ΝΔ τονίζουν ότι ισχύει η πρώτη αντίδραση πως «είναι αργά για ουσιαστική ενημέρωση».

Ολοκληρώθηκε το μίνι υπουργικό συμβούλιο

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε στις 5.30 το απόγευμα η συνεδρίαση του «μίνι» Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση συμμετείχε όλη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (οι κ.κ. Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Αμανατίδης, Κουίκ), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις επαφές του πρωθυπουργού στο Νταβός, τόσο στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ όσο και στο περιθώριο του, και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ.