Πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σήμερα δεν είναι εφικτή, υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ
Ούτε καθαρή έξοδος θα έρθει ούτε βελτίωση της οικονομίας συμβαίνει, ανέφερε μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, και προέτρεψε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αυταπάτες διότι θα προσκρούσει στην πραγματικότητα.
«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με την ψήφιση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται η αξιολόγηση χωρίς ένα ευρώ νέα μέτρα, ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται και ότι ανοίγει ο δρόμος για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια αλλά δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες», ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και σημείωσε ότι οι πολίτες βιώνουν ήδη νέα μέτρα ύψους 1,9 δισ. ευρώ, για το 2018.
Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, είναι οι πρόσθετες μειώσεις στα μισθολόγια, οι μειώσεις στις συντάξεις, η κατάργηση σειράς φοροαπαλλαγών, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης, ο φόρος διαμονής, οι επιπλέον επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών. Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι ακολουθούν και άλλα μέτρα, μετά το 2018, μέτρα που μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των πολιτών αλλά επιβαρύνουν περισσότερο τα ασθενέστερα στρώματα.
Ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί περιουσιών είναι προ των πυλών και ότι πλήρης και καθαρή έξοδος από τα μνημόνια σήμερα δεν είναι εφικτή, διότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας για μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, έχει δεσμευτεί σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια μετά το 2018, ενώ η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων για το χρέος όχι μόνο έχει μετατεθεί για μετά το καλοκαίρι του 2018 αλλά εκτιμάται ότι θα συνοδευτεί και από ένα αυστηρό μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας.
Στο σημείο αυτό ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι τα όποια ταμειακά αποθέματα δημιουργούνται, είναι με τη χρήση δανειακών πόρων, με την ακριβή έξοδο στις αγορές, με την υπερφορολόγηση των πολιτών, με το υποχρεωτικό σκούπισμα των ταμειακών διαθεσίμων όλων των φορέων του δημοσίου και την εσωτερική στάση πληρωμών, δηλαδή εις βάρος της πραγματικής οικονομίας.