Το βιογραφικό σημείωμα του νέου Γραμματέα
Tον Ιάσονα Σχοινά Παπαδόπουλο, ο οποίος παραιτείται για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, αντικαθιστά στη θέση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο 25χρονος Σωτήρης Αλεξίου.
Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, διεξήχθη η 5η Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου των Νέων όπου με το πέρας των εργασιών, εξελέγη ομόφωνα ο κ. Αλεξίου, μέχρι πρότινος μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης.
Ο νέος γραμματέας συμμετείχε στο φετινό εναλλακτικό camping της Νεολαίας στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας όπου μεταξύ άλλων κυριάρχησαν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Βενεζουέλα και το καθεστώς Μαδούρο.
Το βιογραφικό σημείωμα του νέου Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:
Ο Σωτήρης Αλεξίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά του Ζωγράφου. Είναι 25 ετών, τελειόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ολοκληρώνει τη διπλωματική του εργασία στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, στον τομέα της βιοπληροφορικής.
Οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού το 2009. Από το 2011 έως το 2013 διετέλεσε Γραμματέας του Γραφείου Πόλης της Νεολαίας Συνασπισμού Ξάνθης και το 2013 εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού. Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από την 1η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη, ενώ από το Νοέμβρη του 2015 μέχρι σήμερα διετέλεσε μέλος της Γραμματείας του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης.
Συμμετείχε στο μαθητικό κίνημα και συγκεκριμένα στις μαθητικές κινητοποιήσεις, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο Φοιτητικό Σύλλογο της Πολυτεχνικής Σχολής, στο Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου διετέλεσε μέλος επί σειρά ετών, ως εκπρόσωπος της Αριστερής Ενότητας. Είχε ενεργό ρόλο στις φοιτητικές κινητοποιήσεις του 2011, απέναντι στο νόμο Διαμαντοπούλου και έλαβε μέρος στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Επιπλέον, είχε ενεργή παρουσία στο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στις Σκουριές και στη Θράκη. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, με το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη». Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε σε δομές αλληλεγγύης, στο κίνημα υποστήριξης των προσφύγων, καθώς και στο αλληλέγγυο φροντιστήριο του χώρου πολιτικής, πολιτισμού και αλληλεγγύης «Kardelen», όπου δίδαξε για δύο χρόνια.