Τσίπρας: Δεν επιτρέπεται να πετιούνται άνθρωποι σε έναν κοινωνικό Καιάδα

Τσίπρας: Δεν επιτρέπεται να πετιούνται άνθρωποι σε έναν κοινωνικό Καιάδα

Να ξεκαθαρίσει τη στάση της ως προς το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός

«Καμιά παράδοση, καμιά θρησκεία, καμιά αντίληψη οικογένειας δεν επιτάσσει να παραμένουν άνθρωποι στο περιθώριο ή να πετιούνται σε ένα θεσμικό και κοινωνικό Καιάδα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, επισημαίνοντας πως η Βουλή καλείται να πράξει το αυτονόητο απέναντι σε μία μερίδα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμενε εσκεμμένα αόρατη από την Πολιτεία.

«Σήμερα στην Ελλάδα του 2017, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, η συζήτηση για τη διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνεται στο έδαφος των στρεβλώσεων ενός συντηρητισμού που καλεί όχι μόνο για τον μη σεβασμό στην διαφορετικότητα, αλλά και για την εκούσια τιμωρία των συνεπειών της διαφορετικότητας», σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός, ο οποίος επέκρινε όσους ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, σχολιάζοντας ότι επί της ουσίας αυτό που ζητούν είναι «όχι μόνο να μη γίνει σεβαστός ο αυτοπροσδιορισμός ενός ατόμου ως προς το φύλο του, αλλά να αφήσουμε να συνεχίζεται ενσυνείδητα η περιθωριοποίηση, το bullying και ο εξευτελισμός της προσωπικότητας μερίδας συμπολιτών μας, που βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι στον κοινωνικό συντηρητισμό, και τα στερεότυπα».

Αναφέρθηκε ειδικά στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι η στάση της απέναντι στο νομοσχέδιο, και παρέθεσε στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη: «Είστε υπέρ, ή κατά; Έστω απαντήστε μ' ένα ναι, ή μ' ένα όχι».

Συνεχίζοντας την κριτική του προς την αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο φιλελευθερισμός της ΝΔ δεν μπορεί να είναι «α λα καρτ», και υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες εβδομάδες, μετά από συνάντηση με την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, είχε δεσμευτεί ότι θα στηρίξει και θα ψηφίσει επί της αρχής τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

«Τι έγινε ξαφνικά και άλλαξε γνώμη; Δεν τον άφησε ο κ. Γεωργιάδης κι εσείς κ. Βορίδη;», σχολίασε ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας αντίθετα την ικανοποίησή του για τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.