Νομική αυταπάτη το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, υποστηρίζει η βουλευτής του ΚΚΕ
Το νομοσχέδιο δημιουργεί ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη αλλαγής ταυτότητας φύλου, είναι θετικό ως προς το ότι δεν προβλέπει εγχείριση αλλαγής φύλου, αλλά «ως εκεί», είπε στην ομιλία της στην Βουλή, η βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας στη συνέχεια, ότι η δυσφορία δεν λύνεται αυτόματα με την αλλαγή ταυτότητας φύλου, αλλά απαιτείται υποστήριξη πριν και μετά, με εξειδικευμένο προσωπικό στις κοινωνικές δομές και συλλογικότητα στην αντιμετώπιση του ζητήματος.
Η κ. Παπαρήγα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι το νομοσχέδιο συνιστά νομική αυταπάτη, διότι στηρίζεται στο ατομικό βίωμα, το οποίο λαμβάνεται υπόψη αλλά δεν είναι αρκετό για να γίνει νόμος - και επισήμανε ότι η κυβέρνηση ταυτίζει το ατομικό βίωμα με το ατομικό δικαίωμα.
Χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως «εξαιρετικά επικίνδυνη» για τη φιλολογία που αναπτύχθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι αντιπερισπασμός στην ακραία φιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και επίσης συνιστά «λαθρεμπόριο ιδεών», καθώς «όσο πιο δεξιά πάει η κυβέρνηση τόσο πιο αριστεροφανής εμφανίζεται».
Ανέφερε ότι η ΝΔ εξέφρασε ακραία αντιδραστικές απόψεις, ενώ απευθυνόμενη εκ νέου στην κυβέρνηση, είπε: «Χτίζετε έναν ιδεολογικό πολτό που διαφθείρει τις ριζοσπαστικές συνειδήσεις», προσθέτοντας ότι την ίδια ώρα, που η κυβέρνηση δεν τολμά να προχωρήσει στον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, θεωρεί ακόμα την πορνεία ως επάγγελμα, ενώ η κρατική τηλεόραση είχε ως δεύτερη είδηση τον θάνατο του «παγκόσμιου προαγωγού» (του εκδότη του περιοδικού Playboy).
Η βουλευτής και πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συκοφαντεί και διαστρεβλώνει τις θέσεις του κόμματός της, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «συναντήθηκε» με τη ΝΔ, το Ποτάμι και τη ΧΑ και όλοι μαζί έκριναν τη δεκαετία του '30, τη δεκαετία της κολλεκτιβοποίησης στη Σοβιετική Ένωση.
Επισήμανε ότι αν θέλει κανείς να μιλήσει για ορισμένους νόμους στην ΕΣΣΔ της δεκαετίας του '20 και του '30, η σύγκριση δεν μπορεί να γίνεται με το 2017, αλλά με την αντίστοιχη νομοθεσία επί των ιδίων ζητημάτων με τα καπιταλιστικά κράτη.
Απαντώντας σε όσα είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, η κ. Παπαρήγα τού υπέβαλε το ρητορικό ερώτημα «αν ντρέπεται (να μιλά για την Οκτωβριανή Επανάσταση) την ώρα που έχετε υπογράψει "χίλια" μνημόνια, έχετε γκρεμίσει κοινωνικά δικαιώματα, φιλάτε το χέρι του Πούτιν και ετοιμάζεστε να δώσετε όλη την Κρήτη στον Τράμπ».
«Είναι ντροπή και προσβολή» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
Σημείωσε ότι ο 20ος αιώνας είναι «γεμάτος από αλλαγή ταυτοτήτων» και αναφέρθηκε στη σοσιαλδημοκρατία και στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με αυτήν, προσθέτοντας ότι «αλλαγή πολιτικής ταυτότητας σημαίνει συστηματική εξαπάτηση ενός λαού».
«Θρυμματίζετε την αριστερή συνείδηση και δημιουργείτε αδράνεια σκέψης που σημαίνει αδράνεια πράξης» κατέληξε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, η Αλέκα Παπαρήγα.