Τις σημαίες στην Ελλάδα δεν τις παίρνει ο αέρας, διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας
«Τις σημαίες στην Ελλάδα δεν τις παίρνει ο αέρας. Όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός από εμάς, η σημαία θα είναι ψηλά». Αυτό το μήνυμα έστειλε από τη νήσο Κίναρο των Δωδεκανήσων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, απευθυνόμενος «προς εκείνους που μπορεί να σκεφτούν κάποια στιγμή να αμφισβητήσουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα».
Μιλώντας κατά τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο, ο κ. Καμμένος είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Θα χρησιμοποιήσω μία φράση που μου είπε για πρώτη φορά ο Διοικητής του Καστελόριζου, αλλά πλέον το έχουν στην ψυχή τους και το λένε οι Διοικητές όλων των μικρονήσων και των νήσων. Μια υπόσχεση η οποία δεν δίνεται μόνο σε έναν υπουργό, αλλά δίνεται σε ένα Έθνος. Είναι η υπόσχεση που δίνουν όταν ορκίζονται, είτε ως στρατιώτες είτε ως αξιωματικοί και υπαξιωματικοί. Λένε λοιπόν ότι ‘όσο ζει έστω και ένας από εμάς η σημαία δεν θα υποσταλεί. Γιατί τις σημαίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις υποστέλλουμε μόνο όταν φθείρονται για να τις αντικαταστήσουμε με άλλες’».
Τις σημαίες στην Ελλάδα, τόνισε ο κ. Καμμένος, «δεν τις παίρνει ο αέρας. Όσο υπάρχει έστω και ένας ζωντανός από εμάς, η σημαία θα είναι ψηλά».
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι «κάθε χρόνο που θα είμαστε εδώ θα στέλνουμε το πιο ισχυρό μήνυμα από το κέντρο του Αιγαίου και προς τα δυτικά μας, προς τα παιδιά των μεγάλων πόλεων και προς εκείνους οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι σημαίνει πατρίδα και που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος, αλλά και προς τα ανατολικά σε εκείνους που μπορεί να σκεφτούν ότι κάποια στιγμή μπορεί να χαλαρώσουμε. Χάρη σε αυτούς, δεν θα χαλαρώσουμε ποτέ. Θα είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε υπέρ πίστεως και πατρίδας».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος παρέστη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στην Κίναρο (Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης και Ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου) συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο.
Εκδήλωση μνήμης για τα 74 χρόνια από τη βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» στη Λέρο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη επίσης στην εκδήλωση μνήμης για τα 74 χρόνια από τη βύθιση του Αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» στη Λέρο.
Στο χαιρετισμό του, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε «όλες και όλους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν θα υπάρχει κανένα αεροπλάνο το οποίο δεν θα αναχαιτίζεται, δεν θα τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Είμαστε έτοιμοι από θάλασσα, από αέρα αλλά και από στεριά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση».
Αναφερόμενος στη βύθιση του ΑΤ «Β. Όλγα» είπε ότι ο «υγρός τάφος» του αντιτορπιλικού, μας θυμίζει ότι έχουμε την υποχρέωση να μην υποστείλουμε ποτέ τις Σημαίες και να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα κυρίαρχη και υπερήφανη. Η υποχρέωσή μας αυτή απέναντι στους ήρωες του παρελθόντος, αλλά και τις γενιές του μέλλοντος, είναι εθνική επιταγή.
Επισήμανε ότι καθημερινά, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα στρατευμένα νιάτα μας και οι εθνοφύλακες μας διατρανώνουν σε φίλους και αντιπάλους ότι αυτή η γη, αυτές οι θάλασσες, αυτός ο αέρας, ήταν, είναι και θα είναι πάντα ελληνικά. Η Κυβέρνησή μας αντιμετωπίζει όχι μόνο με ψυχραιμία τις προκλήσεις, αλλά και με αποφασιστικότητα.
Ο κ. Καμμένος είπε επίσης ότι μετά από δυόμιση χρόνια προσπαθειών, έχουμε καταφέρει μαζί με τον ελληνικό λαό, η Ελλάδα να μην είναι η χώρα της κρίσης, αλλά μια δυνατή και ελεύθερη χώρα, κάτι που θα φανεί πιο πολύ τον επόμενο χρόνο. Οι πολίτες, μετά από χρόνια θυσιών, θα μπορέσουν να ατενίσουν πάλι με αισιοδοξία το μέλλον.
Δεν παρέλειψε ακόμα να εξάρει τη στάση των κατοίκων της Λέρου, που από την πρώτη στιγμή, στάθηκαν δίπλα στην πατρίδα μας όταν αντιμετώπιζε το μεγάλο πρόβλημα μεταναστευτικού - προσφυγικού. «Με ανθρωπιά, με αγάπη, με υπομονή, αγκαλιάσατε ανθρώπους που ήρθαν εδώ όπως εμείς φύγαμε από τη Μικρά Ασία διωγμένοι από το ολοκαύτωμα της Σμύρνης. Τους αγκαλιάσατε και τους φροντίσατε σε μία περίοδο φτώχειας και αυτό, όπως βλέπετε, πλέον αναγνωρίζεται διεθνώς».