«Γιουσουφάκια», «Εσκομπάρ», «πόθεν έσχες» και... παντελόνια σε μία επεισοδιακή συζήτηση
Ανέβηκαν επικίνδυνα οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να απαντά σε έντονο ύφος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης και να έρχεται σε σκληρή αντιπαράθεση με την Ντόρα Μπακογιάννη.
«Δεν θα επικρατήσουν οι Εσκομπάρ»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στην ομιλία του στην Βουλή, αναφερόμενος στο αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, είπε ότι για «πρώτη φορά κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχίονας εγκληματικής οργάνωσης». Είπε ότι η υπόθεση αυτή θα αποδείξει πως υπάρχουν «τζάμπα μάγκες» και «επί πληρωμή βλάκες και απατεώνες εκπρόσωποι συμφερόντων» στην πολιτική ζωή του τόπου.
Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για πάρα πολλά χρήματα, λαμβάνοντας υπόψη ότι όταν δύο τόνοι καθαρής ηρωίνης «βγουν στον δρόμο και πεθαίνουν παιδιά» κοστίζουν 3 δισ. ευρώ, προσθέτοντας «τα μαύρα λεφτά είναι για να βρίσκουν συνηγόρους υπερασπίσεως».
Είπε ότι το μεσημέρι της 15ης Ιουνίου εκλήθη από εκδότη ο οποίος του προσκόμισε, άρθρο που έφθασε στα χέρια του από δημοσιογράφο του δικαστικού ρεπορτάζ, το οποίο ήταν «προτυπωμένο και από κάπου δοσμένο» το οποίο έκανε λόγο για ειδικό δικαστήριο για τον Καμμένο.
Ο εκδότης αρνήθηκε να το δημοσιεύσει, η εφημερίδα «Το Καρφί» το δημοσίευσε στις 17 του μηνός, ενώ από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα εκδόθηκαν δύο καινούργιες εφημερίδες, επανεκδόθηκε μία και εξαγοράστηκαν άλλες τρεις υποεφημερίδες και εγώ είμαι ο μόνος πολιτικός που είμαι πρωτοσέλιδο για το «έγκλημα» να οδηγήσω στην Δικαιοσύνη μια υπόθεση ναρκωτικών, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας «αυτοί που εκτελούν τα συμβόλαια είναι και αυτοί που λαμβάνουν τα χρήματα».
Συνέχισε, αναφερόμενος σε σημερινό δημοσίευμα στο Διαδίκτυο που αφορούσε μήνυση του επιχειρηματία Στήβ Κακέτση κατά του Ι. Κουρτάκη και του Αλ. Κούγια τον οποίο (Αλ. Κούγια) είχε καλέσει ο Σ. Κακέτσης ως συνήγορο σε μια υπόθεση του που αφορά στο ΤΑΙΠΕΔ.
«1 εκ. ευρώ θα πλήρωναν για να βγει ο Κακέτσης και να μας κατονομάσει γιατί ο κ. Μπρακουμάτσος κάνοντας την έρευνα έκρινε ότι δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και αφού δεν υπάρχει φυσικός, δεν υπάρχει και ηθικός» είπε ο κ. Καμμένος προσθέτοντας ότι ο Σ. Κακέτσης δεν πήρε το 1 εκ. ευρώ, όπως δεν τα πήρε και ο εκδότης, ενώ «κάποιοι άλλοι τα πήραν και λειτουργούν ως πιστόλια της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας».
Κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για στοχοποίηση του Π. Κουρουμπλή με «μαϊμού-είδηση» προσθέτοντας ότι ο κ. Γεωργιάδης «έφερε και αγωγή που με καταδικάζει γιατί εμπλέκω τον Κουρτάκη στην υπόθεση του Noor1. Η αγωγή όμως παραδέχεται ότι ο Κουρτάκης ήταν υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη, αλλά τον απαλλάσσει γιατί δεν είχε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση Noor1».
«Όταν κατέπεσε η σκευωρία, με το πόρισμα Μπρακουμάτσου, άρχισε η παρακολούθηση μου, όπου με εύρισκαν. Το δωμάτιο το έκλεισα με την κάρτα μου -το καταθέτω- και πρωί-πρωί ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την παραίτησή μου γιατί ο κανονισμός του υπουργικού συμβουλίου δεν μου επιτρέπει να μπαίνει σε καζίνο. Έψαξα τον κανονισμό, πήρα τηλέφωνο και τον πρώην γγ του υπουργικού συμβουλίου, Τ. Μπαλτάκο, και μου είπε ότι τέτοιος κανονισμός δεν υπάρχει» είπε ο κ. Καμμένος.
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είπε ότι όταν ανοίξει πραγματικά η υπόθεση με Προανακριτική Επιτροπή κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για ποινικά αδικήματα με πρώτο εκείνο τον εκβιασμό δικαστών, ενώ κατέθεσε ενδεικτικά πρωτοσέλιδα στα Πρακτικά της Βουλής.
Αναφέρθηκε επίσης και σε δεύτερο ποινικό αδίκημα, εκείνο των παράνομα αποκτηθεισών τηλεφωνικών συναλλαγών.
Ο κ. Καμμένος κατέστησε σαφές στην ομιλία του ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν εκείνος που επικοινώνησε μαζί του και όχι αντιστρόφως, είπε ότι ο Γιαννουσάκης φοβόταν για την ζωή του, προσθέτοντας, έκανα το αυτονόητο, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και εκείνος με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά.
Είπε ότι αποτελεί ηθικό χρέος να καταπολεμήσει τους εμπόρους ναρκωτικών προσθέτοντας «κάποιοι δέχονται να παίρνουν το ματωβαμένο αντίδωρο από το χέρι τους», τονίζοντας «δεν θα προσκυνήσω τους εμπόρους ηρωίνης, όπως δεν προσκύνησα τους εμπόρους των εξοπλιστικών».
Έκανε λόγο για στοχοποίηση της οικογένειάς του, προειδοποιώντας τους βουλευτές, ότι «αν δεν τους κάνεις το κέφι, τότε αύριο θα στραφούν κατά της δικής σας οικογένειας».
«Ειπώθηκαν πολλά για την υπόθεση Νoor1 με κατάθεση λογαριασμών απ' όπου έφευγαν τα χρήματα από Μαρινάκη για Γιαννουσάκη. Να βρει τη ροή του χρήματος η Δικαιοσύνη. Μακάρι να είναι αθώοι. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη, αλλά αν είναι πίσω από την υπόθεση αυτή να πληρώσει» είπε ο κ. Καμμένος, κάνοντας επίσης λόγο για υπόθεση με βουλεύματα που αργούν να εκδοθούν επί ενάμιση χρόνο καθώς και για εκκρεμούσα υπόθεση με στημένους αγώνες που αφορούν τον ίδιο επιχειρηματία.
«Είναι νομική υποχρέωση της παρέμβασης της δικής μου ως πολίτη και ως δημόσιου λειτουργού, δεν ανακάλυψα εγώ τον Μαρινάκη, τον κατανόμασε τρεις φορές ο Γιαννουσάκης, όλες μου οι επαφές έγιναν από το προσωπικό μου τηλέφωνο, όχι από πακιστανικά. Ουδέποτε εκβίασα τον Γιαννουσάκη. Ο εφοπλιστής Μαρινάκης είναι φίλος και συνεργάτης του Γιαννουσάκη, της Ντ. Μπακογιάννη και του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου, καθώς και του Μάκη Βορίδη που είναι και δικηγόρος των «Παραπολιτικών» του Κουρτάκη» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «ο Μαρινάκης και το «γιουσουφάκι» ο Κουρτάκης θα αντιληφθούν ότι υπάρχει Δικαιοσύνη στη χώρα».
Επανέλαβε τις αναφορές του για καθυστερήσεις στην έκδοση βουλευμάτων «ενώ οι Ηριάννες παραμένουν στην φυλακή», έκανε λόγο για «εκδιδόμενη λάσπη και συκοφαντία από υπανθρώπους του Τύπου» και κατέληξε τονίζοντας ότι στην πολιτική ζωή της χώρας «δεν θα επικρατήσουν οι Εσκομπάρ».
Κόντρα με την Ντόρα Μπακογιάννη
Η αναφορά του Πάνου Καμμένου στη σχέση του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη με την κ. Μπακογιάννη και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, προκάλεσε μια δριμύτατη αντιπαράθεση στη λήξη της μαραθώνιας συνεδρίασης για την εξεταστική.
«Έχω μάθει ότι το κοινοβούλιο έχει μια βασική αρχή, τον διάλογο. Και ομολογώ ότι μου έκανε αλγεινή εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Καμμένος μιλούν τελευταίοι, διότι φοβούνται τις απαντήσεις» σχολίασε η κ. Μπακογιάννη. «Επειδή είμαι λίγο πιο παλιά εδώ μέσα, τζάμπα μάγκας είναι εκείνος που σηκώνεται από κει και προκαλεί να γίνει προκαταρκτική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κυρίου Τσίπρα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη. Στις σφοδρές αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η κ. Μπακογιάννη συνέστησε «ψυχραιμία» για να διορθώσει τη «φούστα», με «τα παντελόνια του κυρίου Τσίπρα, αν αυτό ενοχλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».
«Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη. Τον διόρθωσα. Είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στο γιο του, ο οποίος είναι σήμερα 18 ετών. Αλλά επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον Μαρινάκη! Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό σε όλους, αλλά ο κ. Καμμένος ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του. Έτσι δεν είναι κύριε Καμμένε; Εσείς και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι;
Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κύριε Καμμένε, και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πως, με προσοχή, με σεβασμό και ότι έχετε να πείτε, επειδή παλιά σας έδινα και καμία συμβουλή, αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο, θα το πείτε τώρα σε όλους. Και θα πείτε ‘ψηφίστε την εξεταστική' , για να μην γίνετε εσείς ρόμπα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιον σας, ενώπιον του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα», απάντησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε: «η γυναίκα μου δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησε εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανε την περίφημη εκπομπή στα Παραπολιτικά, ήρθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές ήταν οι συναντήσεις. Ακούστε κυρία Μπακογιάννη...πέστε μας εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο, που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστεγάζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε εμένα!».
«Κύριε πρόεδρε, εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κυρίου Καμμένου» απάντησε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «επειδή ακούει ο ελληνικός λαός όμως έχω την υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν αν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ κύριε Καμμένε, επειδή εγώ φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από έναν-έναν τους συναδέλφους να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης Γλέζος ζει, ήρθε και με ρώτησε. Μου λέει μα θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου; και είπα ‘ναι'. Και πήγα στο δικαστήριο και αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μια στημένη πολιτικά υπόθεση. Μια υπόθεση κύριε Καμμένο που δεν μπήκε στο αρχείο, υπήρξε από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άνδρα μου. Αυτό είναι γνωστό σε όλους.
Εσείς όμως προσέξτε κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με ψάξανε άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω λοιπόν τίποτα να φοβηθώ. Εσείς όμως με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα πρακτικά γράψανε. Δεν υπάρχει χειρότερο να μην έχεις το θάρρος να πεις σε αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους (σ.σ. δείχνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), που οι μισοί από αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίσουν υπέρ της εξεταστικής».
«Τα χρήματα του χαμένου εκατομμυρίου της κυρίας Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη», σχολίασε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόσθεσε «ότι αυτό αρκεί να γίνει μια εξεταστική όταν ολοκληρώσει αυτή την έρευνα η δικαιοσύνη, για να δούμε ποιος είχε σχέση με ποιον».