Η συνέντευξη τύπου του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Για την αναγκαιότητα υλοποίησης επενδύσεων 100 δισ. στα επόμενα επτά χρόνια, ώστε η Ελλάδα θα συμβαδίσει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έκανε λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δείτε εδώ τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για επενδύσεις και σχετικές μεταρρυθμίσεις
«Η Ελλάδα χρειάζεται τα επόμενα επτά χρόνια 100 δισ. σε επενδύσεις για να φτάσει στο μ.ο. της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. θα είναι απολύτως συντονισμένη και αφοσιωμένη στην προσέλκυση επενδύσεων. Θα υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία θα εκπέμπει συνολικά το μήνυμα, ότι η Ελλάδα είναι φιλική προς τις επενδύσεις. Έχω δεσμευτεί στη μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις, η οποία εντός διετίας θα φτάσει το 20% και για σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα.
Έχω δεσμευτεί για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο και χωροταξικό σχεδιασμό, ώστε οι επενδύσεις - κυρίως στη βιομηχανία - να υλοποιούνται πιο γρήγορα. Έχω δεσμευτεί ώστε η Δικαιοσύνη να δίνει προτεραιότητα σε υποθέσεις που αφορούν στις μεγάλες επενδύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Μητσοτάκης.
Θέλουμε λύση στο ζήτημα των κόκκινων δανείων. Έχουμε καταθέσει τη δεύτερη ευκαιρία ώστε οι τράπεζες να εκκαθαρίσουν το χαρτοφυλάκιό τους και να προσφέρουν πραγματική ρευστότητα στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης .
«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε την επενδυτική έκρηξη, την οποία η χώρα χρειάζεται».
«Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμεύση τη χώρα σε μέτρα πέντε δισ. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι θα διεκδικήσω και θα πετύχω μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί θα προτείνω στους εταίρους ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Κι εμείς θα πετύχουμε αυτό το στόχο και να πείσουμε τους εταίρους μας ότι αυτή τη στρατηγική είναι η σωστή. Το 4 μνημόνιο είναι εδώ με υπογραφή Τσίπρα - Καμμένου», σχολίασε σχετικά με τα επερχόμενα μέτρα.
Δείτε εδώ live τη συνέντευξη:
«Ναι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».
Είπε ακόμη ότι δεν χρειαζόμαστε κανένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα για την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος.
Ερωτηθείς για την στάση της ΔΑΠ στο θέμα με την αντιγραφή στο πανεπιστήμιο της Πάτρας είπε ότι «οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες γι αυτό και η άμεση απάντηση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ».
Συνεχίζοντας στο ίδιο θέμα είπε ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίζουν για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων. Δεν είναι η δουλειά των φοιτητών να μετέχουν στην διοίκηση των πανεπιστημίων.
Ακόμη ανέφερε ότι αλλάζει ο ρόλος της ΔΑΠ. «Δεν έχει λόγο να μετέχει σε φοιτητικές εκλογές που εκπροσωπούν τους λίγους. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα Πανεπιστήμιο», είπε χαρακτηριστικά.