Καταδίκη της επίθεσης στον Δήμαρχο Ελευσίνας από τον πολιτικό κόσμο

Καταδίκη της επίθεσης στον Δήμαρχο Ελευσίνας από τον πολιτικό κόσμο

Την πρωτοφανή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Γιώργου Τσουκαλά καταδίκασε και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με μήνυμά του, καταδίκασε την σημερινή επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά και εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημάρχου και του εκφράζει την ολόθερμη συμπαράστασή του, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ν. Βούτσης επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία της κατάστασης υγείας του Δημάρχου Ελευσίνας καιεξέφρασε την απερίφραστη καταδίκη του για το περιστατικό.

Πρώην συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο της Ελευσίνας

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης, για την επίθεση έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Δημάρχου Ελευσίνας, στο πρόσωπο του οποίου τραυματίστηκε το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Δημοκρατίας.

Τέτοιες πράξεις είναι απολύτως αδικαιολόγητες και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στο Δήμαρχο και καλούμε την Κυβέρνηση να ενεργήσει ώστε να διαφυλάξει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Την πρωτοφανή επίθεση εναντίον του Γιώργου Τσουκαλά καταδίκασε και το σύνολο της Αυτοδιοίκησης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται» και κάλεσε «τόσο τη Δικαιοσύνη, όσο και την Πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δεν θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, επίσης κάλεσε «την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».