Πύρρος Δήμας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε από την Ελλάδα

Πύρρος Δήμας: Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε από την Ελλάδα

«Με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε»

Σαν σήμερα ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης (1992). Σήμερα βρίσκεται στην Αμερική και εργάζεται ως σύμβουλος στην Άρση Βαρών. Μιλώντας στον Arena Fm 89,4, ο χρυσός ολυμπιονίκης που «έκατσε κάτω από τη μπάρα» και σήκωσε όλη την Ελλάδα στα χέρια του, δήλωσε ότι από την χώρα έφυγε εξαιτίας της αντιμετώπισης και της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.

«Εδώ θα μείνω μέχρι το 2028. Προσπάθησα να το κάνω με την Ομοσπονδία, αφιλοκερδώς, χωρίς να πληρώνομαι, αλλά με το που βγήκε ένα κόμμα στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη μέρα κόψανε το 55% της Ελληνικής Ομοσπονδίας και όχι σε μένα, αλλά στη νέα γενιά των αθλητών» λέει ο Πύρρος Δήμας και συνεχίζει:

«Αυτοί έκαναν κακό στα νέα παιδιά που δεν μπορούν να συμμετέχουν σε αγώνες. Στην μόνη Ομοσπονδία που κόψανε 55% ήταν αυτή της Άρσης Βαρών, με είδαν ως εχθρό λόγω του ότι, μάλλον ήμουν από άλλο κόμμα. Ήταν σα να μου έλεγαν μάζεψέ τα και φύγε. Ο ΣΥΡΙΖΑ με έδιωξε ουσιαστικά από την Ελλάδα και οι λόγοι είναι πολιτικοί. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι και για να μην δημιουργώ πρόβλημα στο άθλημά μου και σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στην άρση βαρών, τα μάζεψα και έφυγα στην Αμερική. Γι αυτό το λόγο έφυγα, αλλά δεν ξεχνώ όσα πέρασα».

«Η άρση βαρών και η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου, ενώ δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα» καταλήγει ο ολυμπιονίκης.