Έντονα ενοχλημένος από τη στάση του Γιάννη Στουρνάρα έναντι της Βουλής, εμφναίστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, αναπτύσσοντας ερώτησή του σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ελέγχου πολιτικών προσώπων από το ΣΔΟΕ.
Έχοντας απευθύνει το ερώτημά του στον υπουργό Οικονομικών και διαπιστώνοντας την, αντ' αυτού, παρουσία του υφυπουργού, Γιώργου Μαυραγάνη, ο κ. Κακλαμάνης διαπίστωσε πως "το Κοινοβούλιο δέχεται, καθημερινώς, απαξιωτικά πλήγματα και περιφρονητική αντιμετώπιση απ' την κυβέρνηση. Ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί που απαξιούν να έρθουν στη Βουλή; Τι σημαίνει ο κ. Στουρνάρας; Θεωρεί πως έχει να κάνει με τραπεζίτες; Από τις 17 ερωτήσεις που του κατατέθηκαν μέχρι σήμερα, αρνήθηκε να απαντήσει στις 12. Έρχεται μόνον με ένα πακέτο μέτρων και δεν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση ποια εμπιστοσύνη πρέπει να έχει ο οποιοσδήποτε βουλευτής σε πρόσωπα που φέρονται με τόση επιπολαιότητα...".
"Πώς είναι δυνατόν να διαβάζω πως εν ενεργεία βουλευτές απασχολούν το περίφημο ΣΔΟΕ των διαρροών, της λασπολογίας και του μηδενικού έργου (γιατί και η έρευνα για τους δύο υπουργούς που έχουν καταδικαστεί ξεκίνησε από την Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» της Βουλής) και ο κύριος υπουργός να αφήνει τη λάσπη να κυκλοφορεί;" κατέληξε ο Απόστολος Κακλαμάνης.
"Υπηρεσιακός" ο Μαυραγάνης
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε, εξάλλου, "υπηρεσιακό" τον παριστάμενο υφυπουργό Οικονομικών, για να εισπράξει την απάντηση του τελευταίου πως "δεν είμαι υπηρεσιακός παράγων, αλλά υφυπουργός που έχω διοριστεί νόμιμα και εκπροσωπώ νόμιμα την κυβέρνηση".
Επί της ουσίας της ερώτησης, ο κ. Μαυραγάνης απάντησε πως "οποιαδήποτε έρευνα του ΣΔΟΕ αφορούσε πολιτικά πρόσωπα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και όταν υπάρξει πόρισμα, θα διαβιβαστεί και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής". Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε πως "όταν το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα, δεν σημαίνει πως ο ελεγχόμενος είναι φοροφυγάς. Ως προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, θα αντιμετωπίσω, ωστόσο, ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Επιτροπής που αξιολογεί τις καταγγελίες προς το ΣΔΟΕ (αν λειτουργεί όπως πρέπει), τον χρόνο ολοκλήρωσης της κάθε έρευνας (γιατί δεν μπορεί να σέρνεται στο χρόνο) και το πώς γίνονται όλες αυτές οι διαρροές. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το θέμα, γιατί οι πληροφορίες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα και επιτέλους πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο νοσηρό κλίμα".