Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, του ΚΚΕ, της Νίκης και οι ανεξάρτητοι που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας
Με αποχωρήσεις και σφοδρή κόντρα διεξάγεται από το πρωί της Παρασκευής 11 Απριλίου στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της πλειοψηφίας για παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Από τη συζήτηση αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ελληνικής Λύσης, του ΚΚΕ, της Νίκης, αλλά και οι ανεξάρτητοι που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας. Από την αρχή της συνεδρίασης και με παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, ανέβηκαν οι τόνοι, με τον κ. Φάμελλο να ζητά ουσιαστικά να μην γίνει η διαδικασία και να κατηγορεί την κυβέρνηση για καθεστωτικές πρακτικές, οι οποίες αντίκεινται τόσο στο Σύνταγμα όσο και στον κανονισμό της Βουλής. Αμέσως μετά η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Φάμελλος, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.
Yψηλοί τόνοι και από τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση, τη Νέα Αριστερά, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας, οι οποίοι καυτηρίασαν σε γενικές γραμμές την όλη διαδικασία μιλώντας για συνταγματική εκτροπή. Νωρίτερα, ο κ. Τριαντόπουλος έστειλε υπόμνημα, στο οποίο επαναλαμβάνει τη θέση, την οποία είχε διατυπώσει τον Μάρτιο στον πρόεδρο της Επιτροπής, ότι θέλει την παραπομπή του στην τακτική Δικαιοσύνη.
Επί του διαδικαστικού, αφού ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των βουλευτών κομμάτων που δεν αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, η Βουλή θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του κ. Τριαντόπουλου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και για την παραπομπή του ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο. Για να υπερψηφιστεί η πρόταση αυτή, πρέπει να λάβει θετική ψήφο από 151 βουλευτές τουλάχιστον, έτσι ώστε ο κ. Τριαντόπουλος να βρεθεί στο φυσικό του δικαστή.