Φλωρίδης για Βερβεσό: Το πόρισμα Δέδε δεν είναι στοιχείο της δικογραφίας για να καλύπτεται από το απόρρητο

Φλωρίδης για Βερβεσό: Το πόρισμα Δέδε δεν είναι στοιχείο της δικογραφίας για να καλύπτεται από το απόρρητο

«Αφεθήκαμε σε έναν απίστευτο ρημαγδό ψέματος προκειμένου να υπάρξει αυτή η κατηγορία συγκάλυψης για την κυβέρνηση»

«Είναι ένα δημόσιο πρόσωπο. Ως δημόσιο πρόσωπο εμφανίζεται με την ιδιότητα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας αλλά και κυρίως με την ιδιότητα του προέδρου της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και έχει καθήκον αληθείας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, για τον Δημήτρη Βερβεσό, μετά την παραδοχή του προέδρου του ΔΣΑ ότι γνώριζε το πόρισμα αλλά δεν το δημοσιοποίησε.

«Οφείλει να δώσει εξηγήσεις δημοσίως. Είναι δημόσιο πρόσωπο, να εξηγήσει στον κόσμο τι έχει γίνει, γιατί ζώντας σε έναν ωκεανό ψέματος επί ενάμιση χρόνο, μέσα από τα οποία ψέματα παραπλανήθηκε όλη η ελληνική κοινωνία σε μια λάθος κατεύθυνση. Ενεργοποιήθηκαν συναισθήματα ενός λαού απέναντι σε μια τραγωδία και δεν αφέθηκε να δούμε τα αίτια της τραγωδίας και τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα να μην μας ξανασυμβεί, αλλά αφεθήκαμε σε έναν απίστευτο ρημαγδό ψέματος προκειμένου να υπάρξει αυτή η κατηγορία συγκάλυψης για την κυβέρνηση», είπε ο υπουργός, μιλώντας στο OPEN.

 

«Εμφανίζεται μια πραγματογνωμοσύνη, ένα πόρισμα ενός εξαίρετου καθηγητή, του κ. Δέδε, που αυτό βοηθάει σημαντικά στο να εξηγηθεί το φαινόμενο της πυρόσφαιρας και ό,τι έχει συμβεί εκεί, το οποίο είναι τελείως κόντρα σε αυτές τις ψεκασμένες συνωμοσιολογικές θεωρίες οι οποίες έχουν καταπέσει τώρα, αλλά το θέμα είναι πώς θα καταπέσει τώρα αυτό το ψέμα, πώς η αλήθεια θα φτάσει στον ελληνικό λαό;», συμπλήρωσε.

Όπως είπε στη συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Όλα τα στοιχεία και όλα τα πορίσματα αφορούν την ανάκριτη η οποία διεξάγεται, αυτά συνεκτιμώνται από τον ανακριτή, στη συνέχεια από τον εισαγγελέα και με την τελική κρίση της δικαιοσύνης. Εδώ τώρα τι είχαμε; Υπήρχε η κυριαρχία μιας αντίληψης η οποία εμφανιζόταν ως επιστημονική και δημιούργησε αυτή την ψευδή εικόνα στην ελληνική κοινωνία».

«Όταν παραγγέλνεις μια πραγματογνωμοσύνη από έναν έγκριτο καθηγητή, την παίρνεις εσύ μετά, έτσι δεν είναι; Όταν την έχεις εσύ αυτό δεν είναι στοιχείο της δικογραφίας για να καλύπτεται από το απόρρητο. Είναι μια ιδιωτική παραγγελία δεν καλύπτεται από μυστικότητα. Μπορούσε να το κάνει ό,τι ήθελε και μετά να το καταθέσει και στον ανακριτή».