Στον Άρειο Πάγο ο Χρήστος Σταϊκούρας – «Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου»

Στον Άρειο Πάγο ο Χρήστος Σταϊκούρας – «Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου»

Παρέδωσε στοιχεία που αφορούν στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών

Για δεύτερη φορά, μέσα σε έξι μήνες, πέρασε σήμερα το κατώφλι του Αρείου Πάγου ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας προκειμένου να παραδώσει στοιχεία που αφορούν στην ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ο υπουργός παρέδωσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στοιχεία που αφορούν στην κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου ενώ, παράλληλα, την ενημέρωσε σχετικά με μία συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε με αφορμή τα νέα περιστατικά που σημειώθηκαν στα μέσα σταθερής τροχιάς.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου.» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας κατά την έξοδο του από τον Άρειο Πάγο σημειώνοντας πως η επίσκεψη του στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό είχε ως στόχο να ενημερωθεί για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχε υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 αλλά και να ενημερώσει «για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά συμπληρωματική την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο.».

Όπως ανέφερε ο υπουργός τα συγκεκριμένα περιστατικά «βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και την χώρα μας» και «εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως».

Μαρία Ζαχαροπούλου