ΣΥΡΙΖΑ: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπονται Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Γκλέτσος

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας παραπέμπονται Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης και Γκλέτσος

Μετά από έγκληση 12 μελών της Κεντρικής Επιτροπής για τις «ακραίες τοποθετήσεις» τους

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμφθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Σε ανάρτησή της το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Σοφία Ιντζιάδου, αναφέρει ότι τα τρία στελέχη παραπέμφθηκαν «έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα συντρόφων», ώστε η Επιτροπή Δεοντολογίας «να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις». Συγκεκριμένα αναφέρει: «Έπειτα από ακραίες τοποθετήσεις που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μια ομάδα συντρόφων της κεντρικής επιτροπής, ενδεικτικά 12 ατόμων θέλοντας να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια και τη διαμαρτυρία μας, κάνοντας χρήση των αρμόδιων οργάνων του κόμματος, παραπέμψαμε σήμερα το πρωί στην επιτροπή δεοντολογίας τους κ. Γεροβασίλη, κ Ζαχαριάδη και κ. Γκλέτσο έτσι ώστε να επιληφθεί των ανωτέρω περιστατικών και να πράξει όσα ορίζει το καταστατικό, επιβάλλοντας αν έτσι κρίνει, τις αναγκαίες πειθαρχικές κυρώσεις. Σας ενημερώνουμε ότι κατατέθηκαν τρεις ξεχωριστοί φάκελλοι, ένας για τον καθένα, συμπεριλαμβανομένων και ηλεκτρονικών αρχείων όπως π.χ. βιντεοληπτικό υλικό».

Μέσα σε αυτό το κλίμα διχασμού και διάσπασης στο κόμμα, φουντώνουν τα σενάρια περί αναβολής του Συνεδρίου, που - όπως έχει ανακοινωθεί - θα κληθεί να εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την προεδρία.Το Συνέδριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8, 9 και 10 Νοεμβρίου, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κατάλληλος χώρος και η εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει αποφασιστεί.