ΠΑΣΟΚ: Μειωμένη η συμμετοχή σε σχέση με τον α΄ γύρο των εκλογών για πρόεδρο

ΠΑΣΟΚ: Μειωμένη η συμμετοχή σε σχέση με τον α΄ γύρο των εκλογών για πρόεδρο

«Από σήμερα με την μαζική μας συμμετοχή και την ψήφο μας κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό» σήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Μειωμένη κατά 21,5% είναι η συμμετοχή των εκλογέων στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ για τον β΄ γύρο της εκλογής προέδρου του κόμματος, καθώς μέχρι τις 16:00 είχαν ψηφίσει περίπου 166.589 εγγεγραμένα μέλη, ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 212.000.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, δήλωσε ότι «από σήμερα με την μαζική μας συμμετοχή και την ψήφο μας κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ισχυρό. Διαμορφώνουμε ένα ΠΑΣΟΚ που εκφράζει και ενώνει πλατιά δυνάμεις προοδευτικές της χώρας μας. Και από αύριο συνεχίζουμε τον διαρκή μας αγώνα. Έναν αγώνα όπου η δημοκρατία δεν είναι απλώς μια λέξη, αλλά είναι και καθημερινή αξία και πράξη. Για μια Ελλάδα καλύτερη, διαφορετική, προοδευτική. Μια Ελλάδα πράσινης μετάβασης και δίκαιης μετάβασης για τον ελληνικό λαό».

Ο τρίτος στον α΄ γύρο των εκλογών, Παύλος Γερουλάνος, δήλωσε ότι «αύριο, όποιος και να έχει κερδίσει, πρέπει να ξεκινήσουμε τη δουλειά της αντιπολίτευσης προς τη Νέα Δημοκρατία και συντεταγμένη πορεία για να νικήσουμε τις επόμενες εκλογές. Σήμερα ολοκληρώνεται μια εξαιρετικά σημαντική εσωκομματική διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά ομαλά και συντεταγμένα». Κάλεσε δε «όλους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα να έρθουν να ψηφίσουν για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και να έχουμε το αποτέλεσμα το βράδυ που θα είναι, όπως και της προηγούμενη ημέρας, απόλυτα σεβαστό».

Η Άννα Διαμαντοπούλου αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, δήλωσε ότι «σήμερα το βράδυ το ΠΑΣΟΚ θα έχει τον εκλεγμένο πρόεδρό του. Τη Δευτέρα ξεκινά μία νέα μέρα, που η προτεραιότητά μας είναι η πολιτική για τη χώρα και για την παράταξη. Την επόμενη μέρα δεν χωράνε ούτε μελλοντικοί αρχηγοί, ούτε παράπονα, ούτε απογοητεύσεις». Η υποψήφια που αναδείχθηκε τέταρτη στον α΄ γύρο, είπε ότι «ο πρόεδρος θα πρέπει να συνθέσει τα ρεύματα και τις απόψεις, όπως αυτά που αποτυπώθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές».