Ένταση και φωνές πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Απών ο Πολάκης

Ένταση και φωνές πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Απών ο Πολάκης

Νέα ανάρτηση του υπεύθυνου διαφάνειας του κόμματος με αιχμές κατά πάντων

Βαρύ είναι το κλίμα πριν την συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρξε ένταση και φωνές πριν την προγραμματισμένη έναρξή της στις 12:30.

Ορισμένα από τα μέλη της Επιτροπής πήγαν να πάρουν τις κάρτες τους και δεν τους τις έδιναν. Κάποιοι άλλοι - από πλευρά Κασσελάκη - υποστηρίζουν ότι έχουν δοθεί κάρτες σε μη μέλη, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα «βαρύ» μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όπου ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε ομοβροντία πυρών.

Λίγο πριν την ξεκινήσει η συνεδρίαση ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια ανάρτηση στην οποία δηλώνει ότι ο ίδιος θα είναι απών.

«Ο νικητής των εκλογών θα προκύψει στο φως, με τίμια αντιπαράθεση και με όλους παρόντες», γράφει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Παύλος Πολάκης,

«Η επιμονή μου να βαδίσουμε συντεταγμένα και χωρίς «δηθενισμούς» και αποκλεισμούς στις εκλογές, πηγάζει από την πίστη μου ότι οι μάχες δίνονται με πολιτικούς όρους στην κοινωνί», τονίζει ο Παύλος Πολάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«"Εξώδικα" και φαντασιώσεις μεγαλείου αποσύρθηκαν, τακτικές αποκλεισμού υποψηφίων ματαιώνονται», σημείωσε ο κ. Πολάκης και απηύθυνε κάλεσμα στους "δημοκρατικούς πολίτες για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο δεκαετίας". «Θαύματα, θαυματοποιοί και πολιτικοί "μεσσίες" και μεσάζοντες, δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν. Αυτό που χρειάζεται είναι λαϊκές δυνάμεις σε κίνηση και ηγεσία που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και δικαιώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη των «87», αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί κανονικά η Κεντρική Επιτροπή και από τις ομιλίες τους χθες έγινε σαφές ότι προετοιμάζουν ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι παραμένει πρόεδρος και σε μια ύστατη προσπάθεια να αναστρέψει το αρνητικό γι αυτόν κλίμα ανακοίνωσε, μέσω ανάρτησής του, ότι αποσύρει το εξώδικο προς τα όργανα του κόμματος για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του προκειμένου, όπως λέει «να μην έχουν κανένα άλλοθι», απευθυνόμενος σε όσους πιστεύει ότι επιχειρούν να τον αποκλείσουν από τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος εξήγησε ότι η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των άλλων υποψηφίων, καθώς και η καταδίκη της διαρροής από την Πολιτική Γραμματεία στις 8 Οκτωβρίου, δικαίωσαν τις θέσεις του. Ως εκ τούτου, δήλωσε πως δε θα ακολουθήσει περαιτέρω νομικές ενέργειες.

Ωστόσο, η κίνηση αυτή από τον Στέφανο Κασσελάκη δεν φαίνεται να λειτούργησε καθώς στελέχη που ζητούν τον αποκλεισμό διερωτόνται αν αποσύροντας το εξώδικο αποσύρει και την υπογραφή του σε αυτό ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.