«Ροντέο» στον ΣΥΡΙΖΑ με την σύσκεψη των υποψήφιων προέδρων: Μόνο Πολάκης και Κασσελάκης θα είναι παρόντες

«Ροντέο» στον ΣΥΡΙΖΑ με την σύσκεψη των υποψήφιων προέδρων: Μόνο Πολάκης και Κασσελάκης θα είναι παρόντες

Φαραντούρης και Γκλέτσος άλλαξαν γνώμη, ο Φάμελλος έκανε μια δήλωση που θυμίζει χρησμό, ενώ και από τους θεσμικούς του κόμματος μόνο ο Μωραΐτης είναι θετικός

Τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του διάγει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις νέες εκλογές για ανάδειξη προέδρου, έπειτα από την πρόταση μομφής και την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι χαρακτηριστικό πως η πολλά υποσχόμενη σύσκεψη των πέντε υποψηφίων για την αρχηγεία του κόμματος οδεύει σε φιάσκο και όλα έχουν γίνει... ροντέο.

Μόνοι φαίνεται πως έχουν μείνει στη σύσκεψη που πρότεινε ο Παύλος Πολάκης, ο ίδιος και ο Στέφανος Κασσελάκης (μαζί και ο διευθυντής της ΚΟ, Θάνος Μωραΐτης), καθώς όλοι οι υπόλοιποι που κλήθηκαν να πάρουν μέρος είναι αρνητικοί με αφορμή το εξώδικο του έκπτωτου προέδρου για την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του.

Η «θεσμική εκπροσώπηση» του κόμματος έχει πάψει να υφίσταται καθώς εφόσον υπάρχει το εξώδικο ούτε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, ούτε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Ράνια Σβίγκου, της οποίας μάλιστα η παραίτηση ζητήθηκε μετ’ επιτάσεως από την πλευρά Κασσελάκη, πρόκειται να δώσουν κάλυψη στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

Ο Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για γυρίσματα της σειράς στην οποία συμμετέχει, αν και αρχικά φέρεται να είχε δεχθεί την πρόσκληση του Παύλου Πολάκη, αρνείται με ανάρτησή του να πάρει μέρος στη σύσκεψη μέχρι ο Στέφανος Κασσελάκης να αποσύρει το εξώδικο κατά της Κεντρικής Επιτροπής.

«Χρησμός της Πυθίας» η δήλωση Φάμελλου, τα γύρισε και ο Φαραντούρης

Ο Σωκράτης Φάμελλος, είχε δηλώσει νωρίτερα «Βεβαίως ναι, αλλά… όχι», τονίζοντας ότι «Ενημέρωσα τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ότι, προφανώς σε συνεννόηση με τα Όργανα του κόμματος, μπορώ να συμμετέχω σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα δώσει λύσεις. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην οικογένεια και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να λειτουργούν δημοκρατικά τα Όργανα του κόμματος και να τα σεβόμαστε». Θύμισε χρησμό της Πυθίας η δήλωσή του και άλλοι την μετέφρασαν ως «ναι» και άλλοι ως «όχι», με τους δεύτερους να βρίσκονται πιθανότατα πιο κοντά στην πραγματικότητα. Στο πρόγραμμα του υποψηφίου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συνεργάτες του, η συγκεκριμένη συνάντηση δεν υπάρχει στην ατζέντα.

Αντίστοιχη στάση κράτησε και ο Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος είχε δηλώσει πως είναι ανοιχτός στη συζήτηση «αλλά όχι υπό το κράτος εξωδίκων», θέτοντας και εκείνος εαυτόν εκτός συσκέψεως. Μάλιστα την ώρα που είναι προγραμματισμένη η συνάντηση, ο ευρωβουλευτής φαίνεται πως θα βρίσκεται σε πτήση για το Στρασβούργο.

Προειδοποίηση Πολάκη να μην υπονομευθεί η σύσκεψη

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης εμφανιζόταν με ανάρτησή του βέβαιος για την πραγματοποίηση της συνάντησης, καλώντας τους συμμετέχοντες να μην προσπαθήσει κανείς να την υπονομεύσει.

Ανέφερε συγκεκριμένα: «Με βαση τη συννενοηση που εχει γίνει, αυριο στις 12.30 μμ θα γινει η συναντηση στα γραφεια της Κουμουνδουρου των υποψηφιων προεδρων στις εκλογες του Συριζα. Ο Νικος Φαραντουρης και ο Αποστολος Γκλετσος θα συμμετασχουν μεσω ZOOM το οποιο θα ειναι διαθεσιμο αυριο απο τις 12.00,λογω του ο,τι ο ενας ειναι Γαλλια και ο άλλος στην Κυπρο.

Στη συναντηση με βαση τη συννενοηση που εχει γινει θα ειναι παροντες η Ρανια Σβιγγου γραμματεας του κομματος ,ο Νικος Παππας ως προεδρος της ΚΟ και ο Θανος Μωραιτης ως διευθυντης της Κοινοβουλευτικης Ομαδας! Εκει είναι προφανες πως θα τεθουν ΟΛΑ τα ζητηματα που εχουν ανακύψει προκειμενου μεσα απο συζητηση ,αντιπαράθεση και συνθεση να υπαρξει μια ομαλή πορεία προς τις εκλογές.

Μια πορεία που θα ανακοψει την εικονα ρευστοποιησης που δημιουργουν τοσο τα απαραδεκτα εξωδικα ,οσο και οι απειλές για διαγραφες ή αποκλεισμους υποψηφιοτητας!! ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: Οποιος υπονομευσει με την απουσια του αυτη τη συναντηση ,ειτε θελει ενα ΣΥΡΙΖΑ μικρο που θα ασχολειται με τα δικαιωματα και μόνο,ειτε θελει ενα ΣΥΡΙΖΑ παλι μικρο που θα ψαχνεται να κολλησει σε καποιο «κεντροαριστερο» σεναριο! ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!!

Θελω ενα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αξιωματικη αντιπολίτευση και κυβερνωσα δυναμη! Γι αυτο πήρα την πρωτοβουλία και αυριο θα ειμαι εκει !!

Υγ .Τα γραφω αυτα γιατι παρα τη συμφωνια που εγινε ,συνεχιζουν υπουλα καποιοι να προσπαθουν να ακυρωσουν την αυριανη συναντηση για να υπηρετησουν ιδιοτελη σχεδια!! ΑΥΡΙΟ ΜΕΤΡΙΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ!!»

Κασσελάκης: «Θα είμαι παρών»

«Θα είμαι παρών» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας όμως την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική τόσο για τη διαρροή των προσωπικών του δεδομένων όσο και για τη διάθεση που εκφράστηκε για τη διαγραφή του:

«Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο. Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο. Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ. Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια».