Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός του 2025 κλείνει την ψαλίδα που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα

Μητσοτάκης: Ο προϋπολογισμός του 2025 κλείνει την ψαλίδα που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα

«Κάνει πιο ισχυρή την οικονομία»

Σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει τα εξής:

«Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό του 2025 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Πρώτον, κάνει καλό στην τσέπη μας διότι περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων. Έτσι κλείνουμε σταθερά την ψαλίδα που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα.

Δεύτερον, νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος. Διότι το μειώνει κατά σχεδόν 5 μονάδες του ΑΕΠ αυξάνοντας επιπλέον τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και ελαφρύνοντας τις επόμενες γενιές.

Τρίτον, κάνει πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική την οικονομία μας διότι στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και στη μείωση των εισαγωγών.

Τέταρτον, κλείνει το επενδυτικό κενό που άφησε στην οικονομία μας η κρίση. Διότι συγκριτικά με το 2019 υπερδιπλασιάζει τις δημόσιες επενδύσεις που κάνουμε σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πολιτική προστασία.

Ποιον είναι το πέμπτο στοιχείο που θέλω να ξέρετε; Ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας σε μια στιγμή που άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, είτε βρίσκονται σε ύφεση, είτε έχουν υπερβολικά ελλείμματα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kyriakos Mitsotakis (@kyriakos_)