ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: «Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι ενεργειακοί όμιλοι»

ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: «Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι ενεργειακοί όμιλοι»

Ζητάνε να μπει πλαφόν στην τιμή

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε στην ομιλία του τα εξής:

«Κοροϊδία κι επιχείρηση παραπλάνησης για το λαό συνιστούν οι κάθε τόσο επιστολές για την ενεργειακή ακρίβεια που στέλνει κάθε τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην κ. φον ντερ Λάιεν. Γιατί η ΕΕ, η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προκάτοχοί της, με την ένοχη "πράσινη στρατηγική" τους, ευθύνονται για τη διαιώνιση της καλπάζουσας ακρίβειας σε ενέργεια, καύσιμα, τρόφιμα και με ράλι πολεμικών εξοπλισμών στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια γενικευμένη ανάφλεξη.

H απελευθέρωση και το χρηματιστήριο της Ενέργειας, το REPowerEU, όπως και τα καλέσματα για επιτάχυνση της ίδιας στρατηγικής με την έκθεση Ντράγκι στο όνομα του ανταγωνισμού με ΗΠΑ και Κίνα, οδηγούν σχεδιασμένα σε ουρανομήκη κέρδη των ομίλων, καθόλου "ουρανοκατέβατα" όπως ισχυρίζεστε.

Ψεύτικο είναι και το δίλημμα "ή πανάκριβο LNG ή απλησίαστες ΑΠΕ", αφού ο λαός σε κάθε περίπτωση πληρώνει βαρύ λογαριασμό».

«Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι ενεργειακοί όμιλοι με πλαφόν στην τιμή, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια και στα καύσιμα, αύξηση των μισθών, σε σύγκρουση με τη στρατηγική της απελευθέρωσης και την κερδοφορία των μονοπωλίων» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Κ. Παπαδάκης.