Πολάκης: Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη – Aν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

Πολάκης: Έκανα λάθος με τον Κασσελάκη – Aν ήμουν ομοφοβικός δεν θα τον πρότεινα για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ

«Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία το πόθεν έσχες, δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας»

Για την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη και τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε στο OPEN ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έκανα λάθος που στήριξα τον Κασσελάκη. Έκρινα το περασμένο καλοκαίρι ότι έπρεπε να ανασυγκροτήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα. Θεωρούσα ότι η κυρία Αχτσιόγλου δεν μπορούσε να οδηγήσει τα πράγματα στην αναβάπτιση του ΣΥΡΙΖΑ και θεώρησα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ως ευφυής, νέο παιδί, όχι πιασμένο είπε προτάσεις με τις οποίες σε ένα μεγάλο κομμάτι συμφωνούσα, βλέποντας ότι είχε διείσδυση στους νέους, θα μπορούσε να προχωρήσει μια διαδικασία ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε αρχικά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξηγώντας πού θεωρεί ότι έκανε λάθος ο κ. Κασσελάκης, είπε: «Το έχασε σε πολλά. Καταρχήν δεν διαμόρφωσε ένα πολιτικό επιτελείο. Τα κόμματα της αριστεράς δεν είναι ενός ανδρός αρχή, αν και ο αρχηγός είναι απαραίτητος. Με τον Τσίρπα υπήρχαν όργανα και λειτουργούσαν, αλλά εκεί πέσαμε σε μια ιστορία, με έναν μηχανισμό που σαράκιαζε. Η υπερπροβολή της προσωπικής του ζωής (σ.σ. του Κασσελάκη) κάλυψε πολλά πραγματα και σωστά που είπε και που ήταν αποτέλεσμα έργου αρκετών ανθρώπων».

Σε όσους τον κατηγόρησαν για ομοφοβία, ο κ. Πολάκης σημείωσε: «Αν ήμουν ομοφοβικός, δεν θα πρότεινα τον Κασσελάκη για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ». Διευκρίνισε δε, ότι «διαφωνώ με την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας και για ετερόφυλα και για ομόφυλα ζευγάρια. Γιατί είναι εμπόριο. Μόνο αν είναι πρώτου βαθμού συγγενής, θα μπορούσαμε να το κουβεντιάσσουμε. Νοικιάζυυν μήτρες, για να αγοράσουν κάποιοι που τα έχουν παιδιά. Με την υιοθεσία προφανώς και δεν έχω πρόβλημα».

Συνεχίζοντας την κριτική στον Στέφανο Κασελάκη είπε: «Πάμε στις ευρωεκλογές με τον Κασσελάκη και το παίζει one man show. Στις ευρωεκλογές το έπαιξε one man show, δεν μοιράσαμε τίποτα στην Πολιτική Γραμματεία και στα άλλα όργανα». «Μας έκανε μεγάλη ζημιά η ιστορία το πόθεν έσχες. Δεν έπρεπε αυτά να είναι στην προμετωπίδα της πολιτικής παρουσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.