Δημοσκόπηση MEGA: «Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση

Δημοσκόπηση MEGA: «Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην πέμπτη θέση

Απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες με το 71% να απαντά ότι η χώρα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να κρατά την πρωτιά, με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, αλλά με ποσοστό κάτω από 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «βουλιάζει» κι άλλο και υποχωρεί στην πέμπτη θέση στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος συγκεντρώνει 29,8% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, η Ελληνική Λύση με 10,9%, το ΚΚΕ με 9,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, η Φωνή Λογικής με 5,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,3%, η Νίκη με 4,4%, η Νέα Αριστερά με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 1,8%, οι Σπαρτιάτες με 1% και τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 9,6%.

Ωστόσο, η κοινή γνώμη εμφανίζεται απογοητευμένη από την καθημερινότητα, όπως αποδεικνύει το 71% που συγκέντρωσε η απάντηση «η χώρα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση». Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 38% των συμμετεχόντων δηλώνει πως το σημαντικότερο ζήτημα που καλείται να επιλυθεί από την κυβέρνηση παραμένει η ακρίβεια, με το 25% να υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα που μπορούν να γίνουν γενικότερα στον τομέα της οικονομίας. Ακολουθούν η «κρίση θεσμών» (6%), η ανεργία (4%) και η ιατρική περίθαλψη (5%).