Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα τηλεφωνήματα Καπνισάκη και Κασσελάκη στην Σβίγκου που προκάλεσαν αναστάτωση

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα τηλεφωνήματα Καπνισάκη και Κασσελάκη στην Σβίγκου που προκάλεσαν αναστάτωση

Ο έκπτωτος πρόεδρος του κόμματος θα διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του, ενώ φέρεται να ζήτησε το κλειδί του γραφείου του από τον οικονομικό διευθυντή στην Κουμουνδούρου

Όλα βρίσκονται στο «αέρα» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής στο πρόσωπο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς πλέον αμφισβητείται η νομιμότητά της, κάνοντας άνω-κάτω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, καθώς φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, ότι ο αγώνας θα δοθεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τέλος στα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος. «Φωτιά» στην Κουμουνδούρου ωστόσο έβαλε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Alpha, το τηλεφώνημα του παραιτηθέντα διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Καπνισάκη, στην γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου, την οποία ρώτησε «ποιος θα λογοδοτήσει» αν αρθεί η απόφαση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Σβίγκου να «δείχνει» αμήχανα την Κεντρική Επιτροπή, χωρίς να κατονομάσει κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένα και να φέρεται ν ακλείνει άρον-άρον το τηλέφωνο.

Ωστόσο, αμέσως μετά την κάλεσε και ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνοντας της ακριβώς την ίδια ερώτηση και στην επιμονή του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η Ράνια Σβίγκου φέρεται να τον παρέπεμψε στον οικονομικό διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Εκείνος του απάντησε, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει ο εν ενεργεία υπεύθυνος για τα διοικητικά και τα ποινικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, εκτός εάν υπογράψει πληρεξούσιο, προκειμένου να εξουσιοδοτηθεί άλλος. Τότε ο κ. Κασσελάκης απάντησε, ότι από εκείνον δεν θα πάρουν τίποτα και του ζήτησε τα κλειδιά του γραφείου του προέδρου στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, ο οποίος κλειδώθηκε την επόμενη ημέρα της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή.