Τζάκρη: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κάνει άλλο κόμμα

Τζάκρη: Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα κάνει άλλο κόμμα

«Εγώ μιλώ μαζί του από το βράδυ της Κυριακής, καθημερινά»

Για τις επόμενες κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά την αποπομπή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το πρωί της Πέμπτης 12/9 η Θεοδώρα Τζάκρη. «Δεν θα κάνει άλλο κόμμα» τόνισε.

«Δεν έχει επικοινωνία μόνο με τους στενούς του συνεργάτες αλλά με ένα ευρύ κύκλο προσώπων. Εγώ μιλώ μαζί του από το βράδυ της Κυριακής, καθημερινά. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει συμμετάσχει στη διαρροή ειδήσεων πως θα κάνει άλλο κόμμα. Δεν ξέρω που ακούγονται αυτά. Στην ΚΕ είπε πως θα τοποθετηθεί στα μέλη και σε αυτή τη περίπτωση η δική μου θέση θα είναι στο πλευρό του ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν φοβήθηκε ποτέ την προσφυγή στα μέλη. Θεωρεί ότι είναι ο προνομιακός του χώρος, αυτοί τον ανέδειξαν με την πρώτη» είπε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Οι φράξιες έδιωξαν και τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη»

Αναφερόμενη δε στα όσα έγιναν στην Κεντρική Επιτροπή είπε πως είναι πρωτοφανές εκλεγμένος πρόεδρος να καθαιρείται εν κινήσει σημείωσε: «Αυτό συνέβη γιατί ένα μικρό όργανο, η ΚΕ με τα 300 μέλη, αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση των 150.000 μελών που ψήφισαν πέρσι. Αυτό είναι παράλογο να το προβλέπει ένα καταστατικό. Έτσι, ο κ. Κασσελάκης πήρε αυτές τις αποφάσεις. Υπάρχει και κάτι άλλο όμως. Αυτή η κρυφοφανερή διαδικασία με την οποία λήφθηκε η απόφαση, επιτρέψτε μου να την πω ως εκλογική παρωδία. Αυτό συνέβη γιατί έπρεπε να συγκαλυφθεί η διπρόσωπη στάση κάποιων συντεταγμένων ομάδων και λόγω μίας γραφειοκρατικής αντίληψης».

 

Σε σχέση με τον Νίκο Παππά ανέφερε πως δεν είναι πολύ υπεύθυνη στάση σε μία δύσκολη συγκυρία, να επιλέγεται να μείνει ακέφαλο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάποιοι στενοί φίλοι του κ. Παππά βρίσκονται μεταξύ των υπογραφών για την πρόταση μομφής. Οι φράξιες έδιωξαν και τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη. Είναι οι ίδιες πρακτικές και λογικές. Υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιες ολιγαρχικές συσπειρώσεις, οι οποίοι διαπραγματεύονται τα προνόμιά τους απέναντι σε μία κεντρική εξουσία για να την έχουν υπό τον έλεγχό του» δήλωσε.

«Επειδή όλα αυτά τα περιστατικά τα παρακολουθεί η βάση του ΣΥΡΙΖΑ, έχω να σας πω πως έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσει ο κόσμος, το αποτέλεσμα θα είναι εκκωφαντικό υπέρ του κ. Κασσελάκη. Η θέση μου θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι και να γίνει» είπε κλείνοντας η Θεοδώρα Τζάκρη.