ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί 1-3 Νοεμβρίου όπως αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία

Ο «κύβος ερρίφθη» στον ΣΥΡΙΖΑ, με την Πολιτική Γραμματεία να αποφασίζει σήμερα για τις ημερομηνίες που θα διεξαχθεί το Συνέδριο και η εκλογή προέδρου.

Συγκεκριμένα, το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου και η εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου και αν χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την 1η Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται, ότι ο Παύλος Πολάκης έχει προαναγγείλει ότι θα είναι υποψήφιος, ο Νικόλας Φαραντούρης έχει πει ότι το σκέφτεται πάρα πολύ σοβαρά, η Ρένα Δούρου φέρεται να το σκέπτεται, ενώ πάρα πολύ πιθανή θεωρείται η υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου. Επίσης ακούγεται ότι υπάρχουν πιέσεις από κάποια στελέχη και στην πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη να είναι υποψήφια.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει, το τι θα κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Εάν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ή αν όπως διαδίδουν κάποιοι, ότι θα μπορούσε να σκεφτεί να κάνει νέο κόμμα ή αν θα επιλέξει να αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά δρώμενα. Αρκετοί πάντως λένε και κάποιοι από αυτούς έχουν συνομιλήσει στο παρελθόν μαζί του, ότι όσοι πιστεύουν ότι θα τα παρατήσει, κάνουν λάθος.