ΠΑΣΟΚ: Κατατέθηκαν οι υπογραφές των υποψηφίων για την προεδρία – Πόσες συγκέντρωσε ο κάθε ένας

ΠΑΣΟΚ: Κατατέθηκαν οι υπογραφές των υποψηφίων για την προεδρία – Πόσες συγκέντρωσε ο κάθε ένας

Στις 21:00 ολοκληρώνεται η διαδικασία

Τις απαιτούμενες υπογραφές για την υποψηφιότητά τους κατέθεσαν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να μπουν στην τελική ευθεία για την κάλπη.

Μετά την κατάθεση των υπογραφών, συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), η οποία ως αρμόδια θα δώσει και το πράσινο φως για το ποιοι θα είναι τελεσίδικα υποψήφιοι και αν κάποιοι θα αποκλειστούν. Οι υποψήφιοι θα παρουσιαστούν στην Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της προεκλογικής μάχης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 24.810 μελών του ΠΑΣΟΚ και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, για τον οποπίο αναμένεται η επίλυση του ζητήματος του ασυμβίβαστου, κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν συνεργάτες του «οι υπογραφές αυτές είναι διπλάσιες του ορίου 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης έκανε την έκπληξη και κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.001 υπογραφές μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και πολιτών που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της.

Ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ πάνω από 8.000 υπογραφές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε σε στικάκι 7.000 υπογραφές μελών.

Ο Γιάννης Κανελλάκης υποστηρίζει ότι συγκέντρωσε 5.000 υπογραφές, ωστόσο με επιστολή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας ζητά να μην χρησιμοποιηθεί η συλλογή υπογραφών ως μοναδικό κριτήριο συμμετοχής.