ΣΥΡΙΖΑ: Με κάλπη γίνεται σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Με κάλπη γίνεται σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

Για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν μία ψήφο επί του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής

Με 122 ψήφους υπέρ και 90 κατά, πέρασε χθες Σάββατο η πρόταση να είναι μυστική, με κάλπη, η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σήμερα το πρωί από τις 11:00 έως τις 13:00. Προηγήθηκε μια έντονη συζήτηση χθες στην Κεντρική Επιτροπή, για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής. Την διαδικασία σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος του κόμματος. «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν, για να ψηφίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα, οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία, επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα, για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση, για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Αυτό αφορούσε και το σκωπτικό σχόλιο του Στέφανου Κασσελάκη στους δημοσιογράφους, σε κάποια στιγμή που βγήκε για λίγο από την αίθουσα. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε ότι «για να σας απαντήσω, θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Σημειώνεται, ότι για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το 50% συν μία ψήφο επί του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.