ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει ο Κασσελάκης την προσφυγή στις κάλπες – «Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας, να καταθέσει πρόταση μομφής»

ΣΥΡΙΖΑ: Απορρίπτει ο Κασσελάκης την προσφυγή στις κάλπες – «Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας, να καταθέσει πρόταση μομφής»

Απαντώντας στον Παύλο Πολάκη και τους «87» τόνισε ότι «μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας»

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Οκτωβρίου παρέπεμψε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης το αίτημα του Παύλου Πολάκη και της ομάδας των «87» για εσωκομματικές εκλογές, προτρέποντάς τους, αν θέλουν, να καταθέσουν πρόταση μομφής στο πρόσωπό του.

«Όποιος πιστεύει ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας, να καταθέσει πρόταση μομφής» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, συμπληρώνοντας ωστόσο, πως μια πρόταση μομφής θα είναι καταστροφική για τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, με το κλείσιμο της συνεδρίασης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «μια πρόταση μομφής στο πρόσωπό μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα, δεν προσφέρει τίποτα και πληγώνει και τον κόσμο μας» και συμπλήρωσε: «Επίσης, είναι μια μεγάλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο». Παράλληλα, κάλεσε τους βουλευτές να δεσμευτούν, ότι δεν θα αποχωρήσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης μετά το τέλος της συνεδρίασης τόνισε πως «ό, τι έχω να πω, το λέω στα κόμματικά όργανα. Οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες». Στην περίπτωση που θα κατατεθεί πρόταση μορφής στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται ψηφοφορία και ανοίγει ο δρόμος για διαρκές συνέδριο, που θα κρίνει τη διαδικασία και τις υποψηφιότητες.