Ανδρουλάκης: Ιστορικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι όχι μόνο να νικήσει τη ΝΔ, αλλά να αλλάξει τον τόπο

Ανδρουλάκης: Ιστορικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι όχι μόνο να νικήσει τη ΝΔ, αλλά να αλλάξει τον τόπο

«Εκπροσωπώ μια γενιά, που δεν ήμασταν ούτε υπουργοί, ούτε μεγαλοπαράγοντες ,ούτε οι γνωστοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ»

Τον ιστορικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει την πορεία της χώρας, υπογράμμισε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ.

«Ιστορικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να είναι η δύναμη, η οποία θα μπορεί στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπίσει τη Νέα Δημοκρατία και όχι μόνο να τη νικήσει, αλλά μέσα από την αξιοπιστία, το πολιτικό ήθος και τη σοβαρότητα να αλλάξει τον τόπο. Έχω χαράξει μία στρατηγική με λίγα λόγια, πολλές πράξεις, πολιτικό ήθος, αυτονομία από τα συμφέροντα και τη διαπλοκή» ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι «δεν έχω καμία διάθεση αυτή η προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από δυόμισι χρόνια να γίνει σωσίβιο στον λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Η προσπάθεια αυτή θα αγκαλιάσει όλους τους ανθρώπους, είτε ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, είτε Νέα Δημοκρατία, είτε άλλα κόμματα, που βλέπουν ένα μεγάλο πολιτικό αδιέξοδο και την ανάγκη να χαράξουμε έναν νέο δρόμο στην πατρίδα μας».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έκανε βήματα μόνο μπροστά ενώ απάντησε σε επικρίσεις που ακούγονται σε εσωκομματικό επίπεδο ότι απέκλεισε από τα όργανα και τη θεσμική λειτουργία του κόμματος όσους διαφωνούν μαζί του.

«Τα ψηφοδέλτια ήταν ανοικτά και στις εθνικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές. Δεν σημάδεψα ψηφοδέλτια. Κάποιοι σήμερα με ψέγουν, γιατί αυτό ήθελαν να κάνω ώστε να είναι διορισμένοι βουλευτές. Τα κομματικά όργανα ήταν επίσης απολύτως συνθετικά ,το Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή-. Στο συνέδριο δεν υπήρξε απολύτως κανένας αποκλεισμός. Και πάμε τώρα στον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Για τα πανεπιστήμια: Ξέρετε ότι είναι θέση 20ετίας της παράταξης; Είναι στο πρόγραμμά μας και αυτή εξέφρασα στη Βουλή. Κάποιοι ήθελαν να την αλλάξουν δύο μέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Είναι αυτή θεσμική συμπεριφορά;» υποστήριξε.

«Δεν πίστεψα ούτε στιγμή ότι πρέπει να κλείσει η ιστορία που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Το πάλεψα πολύ, όταν κάποιοι έτρεχαν να διαπραγματευτούν τα πολιτικά τους σαρκία με άλλα κόμματα. Και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί εκπροσωπώ μια γενιά, που δεν ήμασταν ούτε υπουργοί, ούτε μεγαλοπαράγοντες ,ούτε οι γνωστοί βαρόνοι του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε σ΄άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κάθε κόμμα πρέπει να βρει μόνο του την περπατησιά του. «Δεν μ’ αρέσουν οι παράλληλες-αν θέλετε-προσπάθειες, ούτε τα σενάρια πίσω, στο παρασκήνιο» σχολίασε .

Διατύπωσε αρνητικό απολογισμό της κυβέρνησης, όπως αδυναμία κάλυψης ιατρικών αναγκών, τη μετάβαση από συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου , τη διάθεση πάνω από το 40% του εισοδήματος των Ελλήνων για ενοίκιο και στέγαση, τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και το χάσμα απασχόλησης μεταξύ γυναικών και ανδρών και υψηλότερη ανεργία γυναικών σε όλη την Ευρώπη.

Επανέλαβε την "ακατανόητη" άρνηση της κυβέρνησης στην πρόταση νόμου της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη θέσπιση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτή, «ώστε να μαθαίνουν οι πολίτες ποιες πολυεθνικές κερδοσκοπούν στην πλάτη τους και να κάνουμε εκστρατείες, μποϊκοτάζ για το σύνολο των προϊόντων τους. Γιατί δεν την ψήφισε η Νέα Δημοκρατία; Γιατί, πολύ απλά, δεν θέλουν να συγκρουστούν με τους κερδοσκόπους» συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.