Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος

Μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ: Αρνείται να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος

Αντέδρασε στην εισήγηση Κασσελάκη να αντικατασταθεί από τον Νίκο Παππά, ζητώντας να κατατεθεί μομφή εναντίον του και να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία

Νέα εσωκομματική θύελλα προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για ριζικές αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προτείνοντας τον Νίκο Παππά για πρόεδρο στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου.

Ωστόσο, ο Σωκράτης Φάμελλος αρνείται να παραιτηθεί της θέσης του, ζητώντας από τους βουλευτές του κόμματος να προχωρήσουν σε μομφή εναντίον του και να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία το θέμα της προεδρίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ουσιαστικά, ο κ. Φάμελλος ακυρώνει την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη και παραπέμπει το θέμα σε ψηφοφορία, με τον κίνδυνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα να «γυρίσει την πλάτη» στην πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο κ. Φάμελλος φέρεται να είπε στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Η πρόταση αυτή μας οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια. Τα πραγματικά προβλήματα δεν κουκουλώνονται με αιφνιδιασμούς και καθαιρέσεις. Η ΚΟ εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με ενότητα και ομοψυχία. Έχει παράξει σπουδαίο κοινοβουλευτικό έργο. Η ΚΟ δεν είναι το πρόβλημα. Η προταση αντί να διορθώσει τα λάθη και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα, κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα. Δεν παραιτούμαι. Να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό λειτουργίας της ΚΟ. Να τεθεί σε μυστική ψηφοφορία η πρόταση μομφής εναντίον μου».