«Ξηλώνει» τον Φάμελλο από πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

«Ξηλώνει» τον Φάμελλο από πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Αλλαγές στην εκπροσώπηση του κόμματος πρότεινε συμμετέχοντας μέσω Zoom ο πρόεδρός του - Ο Νίκος Παππάς νέος πρόεδρος της Κ.Ο.

Σε ριζικές αλλαγές σε επιτελικές θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετέχοντας μέσω Zoom στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη, εισηγήθηκε για πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τον Νίκο Παππά, αντικαθιστώντας τον Σωκράτη Φάμελλο.

Για τις θέσεις των τριών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, πρότεινε τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασιμάτη. Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο πρότεινε τον Βασίλη Κόκκαλη και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ τη Γιώτα Πούλου. «Είναι λογικό να υπάρχουν εντάσεις και τριβές, πριν αλλάξουν όλα στο επικείμενο καταστατικό συνέδριο. Γιατί θα αλλάξουν όλα» διεμήνυσε σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στην ομιλία του στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Είμαι αποφασισμένος: Το κόμμα θα απωλέσει τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση».

«Κεντρώοι ψηφοφόροι δεν είναι αναγκαστικά όσοι θέλουν μεσοβέζικες λύσεις στα πολιτικά προβλήματα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Απλά θέλουν ρεαλισμό, αποφασιστικότητα και λύσεις. Χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, που έχουν οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνεχείς διασπάσεις από τότε που συστάθηκε το 2004. Χωρίς φρουρούς της Αριστεροσύνης και Αριστερόμετρα, που έδιωξαν και συνεχίζουν να διώχνουν χιλιάδες πολίτες που ήρθαν να εισφέρουν, αλλά συνάντησαν κλειστές πόρτες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές κατά των διαφωνούντων, λέγοντας ότι «ο χυδαίος αποπροσανατολισμός που έχει προωθήσει η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας με επιθέσεις στο πρόσωπό μου, δεν μπορεί να συνεχίσει να τροφοδοτείται από δικά μας στελέχη». «Είναι ξεκάθαρο: Όποιος επιχειρήσει να στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που του έδωσε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2023 και επαναβεβαίωσε στις ευρωεκλογές του 2024, θα διαπράξει το μέγιστο δημοκρατικό αδίκημα: Την αλλοίωση της ψήφου των πολιτών ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των κομμάτων. Και θα κουβαλάει για πάντα τη στάμπα. Όχι από εμένα. Από τον ελληνικό λαό» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Κασσελάκης συνδέθηκε διαδικτυακά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τα Χανιά για να ανακοινώσει τις αλλαγές, καθώς βρίσκεται στην Κρήτη ενόψει του γαμήλιου πάρτι με τον Τάιλερ Μακμπέθ, που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.