Γεωργιάδης: «Ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν ποτέ ικανός για αρχηγός»

Γεωργιάδης: «Ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν ποτέ ικανός για αρχηγός»

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη εξαπέλυσε αναφερόμενος στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδή τα περί «εικόνας κατάρρευσης του ΕΣΥ».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης αρχικά διέψευσε τους ισχυρισμούς, ότι η Ελλάδα είναι ουραγός σε επίπεδα μέσου μισθού στην Ευρώπη, επικαλούμενος πίνακα με στοιχεία, που φέρουν 15 χώρες κάτω από τη χώρα. «Οι Έλληνες περνάνε καλύτερα σήμερα από το 2019, η Ελλάδα δεν έχει χαμηλότερο εισόδημα από τη Βουλγαρία», υποστήριξε απαντώντας σε δηλώσεις στον ίδιο σταθμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καλαματιανού, για το θέμα.

Αναφερθείς στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός επεσήμανε: «Εμένα η Αθηνά Λινού δεν είναι φίλη μου, αλλά πολιτική αντίπαλος, ωστόσο αυτήν τη στιγμή με όλα όσα συμβαίνουν, καλείται να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Αυτό συμβαίνει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ λούζεται τον πολακισμό και καλά να πάθει». Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα είναι πρόεδρος για πολύ ακόμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «από την ημέρα διαγραφής του Παύλου Πολάκη, ο κ. Κασσελάκης τού λέει πόσο πολύ τον αγαπάει».

«Αν ο Κασσελάκης διαγράψει τη Λινού, είναι προφανές ότι αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι είναι ο Πολάκης. Αν όμως ο Κασσελάκης διαγράψει τον Πολάκη, τότε ο δεύτερος θα λέει ότι έπεσε θύμα συγκάλυψης της διαφθοράς. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί ο κ. Κασσελάκης δεν ήταν ποτέ ικανός για αρχηγός» πρόσθεσε.

Ως προς την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «η πραγματικότητα λέει πως απορροφήσαμε 1% για την Πολιτική Προστασία με 87% συμβασιοποίηση. Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που αρχίζεις να παραλαμβάνεις όσα έχεις παραγγείλει -επειδή μόλις τα παραλαμβάνεις πληρώνεις- η απορρόφηση μπορεί να πάει από το 1% έως το 87%. Έχουν γίνει οι παραγγελίες όλων όσων εξήγγειλε χθες ο κ. Κασσελάκης και έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ».