Κικίλιας για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή του από την κυβέρνηση: «Μαύρη προπαγάνδα και λαϊκισμός Κασσελάκη»

Κικίλιας για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή του από την κυβέρνηση: «Μαύρη προπαγάνδα και λαϊκισμός Κασσελάκη»

«Για το Πυροσβεστικό Σώμα, περάσαμε ξαφνικά στο άρον άρον σταύρωσον»

Ως προϊόντα «μαύρης προπαγάνδας» και «λαϊκισμού» θεωρεί τα επικριτικά σχόλια εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ,  ο οποίος ζητά και την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και απαντώντας στο αίτημα αποπομπής του, το οποίο επαναλαμβάνει ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός αναφέρει:

«Τη χρήση των αεροσκαφών και ελικοπτέρων την έχει αποκλειστικά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και έχουμε περιφρουρήσει το να μην μπορεί να παρέμβει κανείς (σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τα επίσημα στοιχεία, αμφισβητώντας τον αριθμό των εναέριων μέσων που πετούσαν στη φωτιά του Βαρνάβα). Ο κ. Κασσελάκης ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή στο ΕΣΚΕΔΙΚ, τον φιλοξενήσαμε και τον ξεναγήσαμε σε μια δύσκολη στιγμή, καλή τη πίστει του δώσαμε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για τα 20 εναέρια που πετούσαν πάνω από τη φωτιά του Βαρνάβα. Εκείνος επέμενε ότι ήταν 3. Η κριτική σε μένα δεν με ενδιαφέρει. Εδώ, όμως, μιλάμε για μαύρη προπαγάνδα απέναντι στο Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτό είναι μη αποδεκτό. Είναι λαϊκισμός, είναι μη αποδεκτός. Θεωρώ ότι το κάνει μήπως καταφέρει να στεριώσει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν το βλέπω, αν συνεχίσει έτσι.

Στα χρόνια του Πυροσβεστικού Σώματος μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πολιτικές και πολιτικούς, αλλά τη μάχη αυτών των παιδιών όχι. Και οι πύργοι ελέγχων έχουν καταγεγραμμένα τα στοιχεία».

«Θεωρώ ότι μόνιμα μπορούμε να βελτιωνόμαστε και να ενισχύουμε αυτά που κάναμε. 20 χιλιόμετρα διανύθηκαν σε λίγες ώρες. Τη σταματήσαμε στα Μέγαρα, στην Ερέτρια. Ήταν ανυπέρβλητες οι συνθήκες: άλλαζε η φορά του ανέμου, έμενε μέσα στα σπίτια. 199 πυροσβεστικά οχήματα, 36 εναέρια μέσα, 1930 αστυνομικοί, 685 οχήματα αστυνομίας, 284 απεγκλωβισμοί, ο στρατός εκεί, 16 εθελοντικές ομάδες, όλοι αυτοί συγχρονίστηκαν, άρα το κράτος και η οργανωμένη πολιτεία ήταν εκεί και έσωσαν ζωές.

Για το Πυροσβεστικό Σώμα, περάσαμε ξαφνικά στο άρον άρον σταύρωσον. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στην ηγεσία και στους πυροσβέστες. Κάθε μέρα από την 1η Μαΐου δίνουν τεράστιες μάχες. Δεν κάθονται δύο μέρες στη φωτιά, οπότε δεν μπορεί να έμειναν δύο μέρες χωρίς νερό και τροφή».