Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα»

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα»

«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στο Μάτι»

«Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα» δήλωσε μεταξύ άλλων, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων, από την πρώτη μήνυση για κακούργημα στο έγκλημα στο Μάτι, που κατέθεσαν στις 6/8/2018, μαζί με τον Διαμαντή Καραναστάση, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας και τη Δικαιοσύνη για Όλους.

«Έξι χρόνια μετά, το έγκλημα στο Μάτι με 104 νεκρούς, με δεκάδες εγκαυματίες, με εκατοντάδες θύματα, με μια ολόκληρη κοινότητα τραυματισμένη και στιγματισμένη για πάντα, εξακολουθεί να δικάζεται σαν να ήταν πλημμέλημα. Και τότε, όπως και σήμερα, μια εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρενέβαινε για τη συγκάλυψη», είπε, τονίζοντας:

«Και τότε, όπως και σήμερα, είμαι και θα είμαστε εδώ μέχρι να αποδοθούν ευθύνες, μέχρι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, εκείνοι οι οποίοι ευθύνονται για την αφαίρεση τόσων ανθρώπινων ζωών, για την καταστροφή τόσων οικογενειών, για τον τραυματισμό, τα εγκαύματα σε τόσες υπάρξεις, για την καταστροφή που επιφύλαξαν, ενώ όφειλαν να μεριμνήσουν, να προστατεύσουν, να φροντίσουν, να σώσουν ζωές».

«Δεν ξεχνάμε το έγκλημα στο Μάτι. Στις 26 Αυγούστου συνεχίζεται η δίκη και τις επόμενες ημέρες θα είμαι μάρτυρας στη δίκη αυτή. Θα είμαι πάντα εδώ για τη Δικαιοσύνη, για τα θύματα, για εκείνους που αντιμετωπίζουν τους μηχανισμούς της συγκάλυψης, για εκείνους που εξακολουθούν να ελπίζουν ότι το Δίκαιο θα λάμψει και επικρατήσει», κατέληξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.