Προκλητικός Μπαχτσελί: Θέτει θέμα ελληνικών νησιών και επιτίθεται σε Νίκο Δένδια και… Δέσποινα Βανδή

Προκλητικός Μπαχτσελί: Θέτει θέμα ελληνικών νησιών και επιτίθεται σε Νίκο Δένδια και… Δέσποινα Βανδή

«Πρέπει να εξεταστεί με προσοχή πόσο μπορούν να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τον γείτονα που έχει τη λογική του εισβολέα»

Θέμα ελληνικών νησιών έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί (ΜΗΡ), με αφορμή την υπόθεση με τη Δέσποινα Βανδή.

Η Ελληνίδα τραγουδίστρια αποφάσισε να μην τραγουδήσει σε συναυλία της στο Τσεσμέ της Σμύρνης – την οποία διοργάνωνε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV) – επειδή στον χώρο της συναυλίας υπήρχαν σημαίες, πανό και αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ.

«H ασέβεια μιας Ελληνίδας τραγουδίστριας προς τη σημαία μας και προς την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ στο Τσεσμέ, όπως και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα νησιά που είναι υπό την κυριαρχία μας, ζορίζουν τα όρια μας και είναι παράδειγμα της λογικής του εισβολέα και της πρωτόγονης στάσης τους» ανέφερε απειλητικά ο Μπαχτσελί.

«Πρέπει να εξεταστεί με προσοχή πόσο μπορούν να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας με τον γείτονα που έχει αυτή τη λογική», τόνισε ο εθνικιστής πολιτικός, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Ο πολιτικός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε και στον Νίκο Δένδια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε το νότιο τμήμα του νησιού ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας και έκανε δηλώσεις και επιχείρησε να αμαυρώσει τις εορταστικές εκδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων και είπε πως "είναι γιορτές ντροπής", εξέφρασε την ενόχληση του για την παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι δειλία, θράσος, και αλαζονεία».