Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη»

«Θερμά συγχαρητήρια στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την επανεκλογή της ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη».

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός. Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της πλατφόρμας Χ, μετά την επανεκλογή της κυρίας Φον Ντερ Λάιεν. Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην Βρετανία για τη 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Κατά την προσέλευση του νωρίς το πρωί, μεταξύ άλλων είχε επισημάνει τη «σημαντική ψηφοφορία», όπως την χαρακτήρισε, της επανεκλογής της κ. Φον Ντερ Λάιεν, τονίζοντας πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι πολύ σημαντικό να έχουμε συνέχεια, σταθερότητα και εμπειρία στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Κοσόβου

Στο περιθώριο της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Κοσόβου Βιόσα Οσμάνι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, ενώ ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.