Νίκος Ανδρουλάκης: Χιλιάδες πολίτες βιώνουν ένα καλοκαίρι ακρίβειας και νιώθουν ξένοι στον τόπο τους

Νίκος Ανδρουλάκης: Χιλιάδες πολίτες βιώνουν ένα καλοκαίρι ακρίβειας και νιώθουν ξένοι στον τόπο τους

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε στον Βόλο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία

«Χιλιάδες πολίτες βιώνουν ένα καλοκαίρι ακρίβειας και νιώθουν ξένοι στον τόπο τους, καθώς αδυνατούν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές. Η ακρίβεια καλπάζει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα τρόφιμα και την ενέργεια. Πολύ νωρίς προτείναμε στον κ. Μητσοτάκη να βάλει κανόνες στην αγορά, η οποία δεν “αυτορυθμίζεται” αλλά λειτουργεί προς όφελος των ισχυρών ολιγοπωλίων στην υγεία, τις τράπεζες, την ενέργεια και την αγορά τροφίμων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τον Βόλο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «δυστυχώς έκανε τον τροχονόμο αυτών των συμφερόντων, με αποτέλεσμα οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταρρέει στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη των «27», ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες ώστε να μπουν κανόνες στη λειτουργία της αγοράς με πολλούς ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές σημειώνοντας πως άνοιξε αυτή τη διαδικασία «για να τελειώσει το συντομότερο η εσωστρέφεια, που άρχισε το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε την επιρροή του. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας αλλά κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Σε δυόμισι χρόνια δώσαμε τέσσερις δύσκολες εκλογικές μάχες, όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προδιέγραφαν ότι θα συνθλιβούμε. Όχι μόνο αντέξαμε, αλλά είμαστε ένας αυτόνομος πολιτικός πόλος που φιλοδοξώ και αισιοδοξώ ότι η εσωτερική διαδικασία θα μας βγάλει πιο δυνατούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρότασή του προς τους υποψήφιους ζητώντας την ηθική δέσμευση από όλους ότι θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Το θεωρώ έντιμο και δίκαιο, όχι προς εμένα αλλά προς τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε και πέτυχε κάτι που θεωρούνταν αδιανόητο: να είμαστε δεύτερο κόμμα στην ελληνική περιφέρεια πλην του λεκανοπεδίου. Ας αγωνιστούμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας και στο λεκανοπέδιο αντιμετωπίζοντας αυτή την ασυμμετρία όχι για να γίνουμε δεύτεροι αλλά πρώτοι» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε:. «Ο τόπος έχει ανάγκη να απαλλαγεί το συντομότερο από τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση. Όχι για να μοιράσουν καρέκλες κάποιοι αποτυχόντες βουλευτές διαφόρων κομμάτων αλλά για να έχει ουσιαστικές λύσεις ο ελληνικός λαός».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για τα έργα υποδομών, των υδάτινων πόρων και της ενιαίας αρχής που - σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη - πρέπει να λειτουργεί με συμμετοχή του κράτους και της αυτοδιοίκησης και όχι με ιδιώτες.