Μητσοτάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών

Μητσοτάκης: Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ψηφιακή πρόοδος της χώρας αποτυπώνεται στους δείκτες της ΕΕ, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Θα χρησιμοποιήσουμε», είπε, «την τεχνολογία για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία για να αυξηθεί η παραγωγικότητα του δημόσιου τομέα».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή το πλαίσιο για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την ΕΕ και αναφέρθηκε σε δυο δράσεις.

«Την πολιτική στο διάστημα και την πληροφορία που θα έχουμε από δορυφόρους που θα τεθούν σε εφαρμογή μέσα στα επόμενα δυο χρόνια και θα συμβάλλουν στην κτηματογράφηση αλλά και στον εντοπισμό της αυθαίρετης δόμησης. Επίσης, στο Κτηματολόγιο όπου έχει γίνει πρόοδος και έως το 2025 το έργο αυτό θα είναι πραγματικότητα και θέλω να σταθώ στην τεράστια και αναπτυξιακή σημασία του έργου». «Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και ένας από τους υπερυπολογιστές της ΕΕ θα κατασκευαστεί στη χώρα μας».

Χαρακτήρισε επίσης το wallet ένα πολύ σημαντικό εργαλείο και αναφέρθηκε στην υπηρεσία της συναίνεσης όπου με ένα κλικ γλιτώνουμε γραφειοκρατία.