Νίκος Παππάς: Έχουμε περιορισμένα οικονομικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις

Νίκος Παππάς: Έχουμε περιορισμένα οικονομικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις

Τι είπε για την «Αυγή»

Στις σοβαρές αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφορούν τα οικονομικά του εστίασε το πρωί της Τετάρτης 10/7 ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Παππάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να γίνουν αλλαγές».

Ειδικότερα, ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σημείωσε: «Θα δούμε ποιες αλλαγές θα προταθούν, βεβαίως έχουμε βήματα να κάνουμε, να ολοκληρώσουμε τον μετασχηματισμό μας σε σχέση και με την ηλεκτρονική συμμετοχή των μελών, με την περιφερειακή συγκρότηση. Μία αδυναμία η οποία έχουμε εμείς και την είδαμε κατάματα, καταγράφεται συνήθως στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε επίπεδο περιφέρειας, με την εξαίρεση της Θεσσαλίας, είχαμε αδυναμία συγκρότησης ψηφοδελτίων. Σε επίπεδο περιφέρειας παίρνονται πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις, μπαίνουν προτεραιότητες, υπάρχει διαχείριση κονδυλίων. Εκεί λοιπόν ένα κόμμα που θέλει με επάρκεια να οικοδομήσει την στρατηγική του, πρέπει σε περιφερειακό επίπεδο να έχει οργάνωση η οποία να εκλέγεται από τα μέλη και να έχει επάρκεια και σε πόρους, ανθρώπινους και υλικούς».

«Το καταστατικό λέει ότι όταν έχουμε μια συλλογική απόφαση και βγαίνεις και εκπροσωπείς το κόμμα στον δημόσιο λόγο, οφείλεις να πεις τη συλλογική απόφαση και αν πεις κάτι διαφορετικό, να διευκρινήσεις ότι αυτό είναι η προσωπική σου άποψη. Η απόφαση της ΚΕ που ψηφίσαμε το περασμένο Σάββατο λέει ότι θα εργαστούμε για να καταφέρουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων. Αυτή είναι η συλλογική μας απόφαση, χωρίς να διαλύσουμε το κόμμα μας. Πρέπει όλα τα στελέχη που βγαίνουν στον δημόσιο λόγο να την υπηρετήσουν» εξήγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Υπάρχει μια άποψη που αφήνει ένα παράθυρο για ρευστοποίηση του κόμματος, κάτι που δεν πρέπει να γίνει και μία άλλη άποψη η οποία πλειοψήφησε, που λέει ότι το κόμμα συγκροτημένα θα προχωρήσει, θα κάνει το Συνέδριό του, θα επιχειρήσει να ενισχυθεί και θα ανοίξει την πόρτα μιας μεγάλης εκλογικής συμμαχίας. Αυτό είναι τομή στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπαίνουμε σε μια φάση όπου διαβάζουμε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και λέμε ρητά ότι θέλουμε να εργαστούμε για μια εκλογική συμμαχία με τις προοδευτικές δυνάμεις. Εδώ βρίσκεται η τομή», συμπλήρωσε.

Τι είπε για την εφημερίδα «Αυγή»

«Έχει γίνει συζήτηση πάρα πολλές φορές κυρίως για το ζήτημα, που επιβαρύνει και το κόστος πάρα πολύ, του καθημερινού φύλλου. Επίσημα έχει γίνει και το 2021 και το 2022 και πριν αλλά όχι με τόσο έντονο τρόπο. Το ’21 και το ’22 είχαμε φτάσει να ψηφίζουμε επί τούτου» επεσήμανε ο Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην εφημερίδα «Αυγή».

«Δεν καταλαβαίνω την κουβέντα. Το να γράφει κάποιος κάτι στο Twitter είναι δωρεάν. Εγώ είμαι στην εκπομπή σας, εκπροσωπώ τον χώρο μου, φέρω αυτήν τη βαριά ευθύνη, πρέπει να είμαι πολύ ζυγισμένος στο τι θα πω. Του άλλου είναι τσάμπα. (…) Το μείζον ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί αυτό να είναι το αντικείμενο της πολιτικής συζήτησης. Το να γράψει κάποιος ανώνυμα κάτι σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι δωρεάν. Η πολιτική συζήτηση υποβιβάζεται, για να μην πω τελειώνει, όταν αρχίζουμε ο ένας απέναντι στον άλλον να επικαλούμαστε τι γράφτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί είναι ένα έδαφος που μπορεί να αναπτύσσονται και απόψεις με ακραίο τρόπο, να αλλάζουν εν μία νυκτί» δήλωσε.

«Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φύγουν από την Κουμουνδούρου»

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φύγουν από την Κουμουνδούρου εξηγώντας:

«Είναι ένα ιστορικό κτίριο και η καρδιά των περιουσιακών στοιχείων του κόμματος. Δεν έχουμε μόνο τα γραφεία αυτά, υπάρχουν και άλλα κτίρια στα οποία θα συμμαζευτούν λίγο οι υπηρεσίες και οι δραστηριότητες. Θα ξενοικιαστούν και ήδη ξενοικιάστηκαν γραφεία».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, μεγάλη βάση πρέπει να δοθεί και στη διαδικτυακή παρουσία του κόμματος.

«Δεν μπορείς να έχεις δεκάδες εργαζόμενους δημοσιογράφους και μόνο μία χούφτα από αυτούς να κοπιάζουν για να είμαστε επαρκείς διαδικτυακά. Πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος και εκεί υπάρχει και η δυνατότητα αύξησης εσόδων», είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» είναι απαραίτητος.

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που το ακούν κάθε μέρα και είναι και ένα μέσο το οποίο συμβάλλει καθοριστικά στη συγκρότηση της παράταξης. Είναι συχνότητα, η συχνότητα είναι τεράστιο περιουσιακό στοιχείο. Έχουμε μια οικονομική επιτροπή, θα δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες του κόμματος».

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τη θέση της επισπεύδουσας δύναμης για μια συνεργασία η οποία πρέπει να εδράζεται και σε πάρα πολύ ισχυρά προγραμματικά θεμέλια. Με πάρα πολύ διακριτικό τρόπο θα σταθούμε και απέναντι στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε κλείνοντας.