Κασσελάκης: «Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο, αλλά όχι με τη στρατηγική του της μισαλλοδοξίας»

Κασσελάκης: «Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο, αλλά όχι με τη στρατηγική του της μισαλλοδοξίας»

Τι είπε για το «μαύρο χρήμα» στα κόμματα που καταγγέλλει ο ίδιος - Οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα και τι μέλλει γενέσθαι με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Να σταματήσει η συζήτηση περί συγκόλλησης και συναίρεσης και ρευστοποίησης και μάλιστα εκτός των οργάνων του κόμματος», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha.

Για το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε, ότι αποσκοπούσε στην δημιουργία της «υποδομής με επαφές, για να στηρίξουμε τις προσπάθειες του προοδευτικού κόσμου. Είδαμε το κύμα υπέρ της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη». Ακολούθως επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την χθεσινή του τοποθέτηση στο Πολεμικό Μουσείο: «Συμφωνώ με τον κ. Σαμαρά ότι η Ευρώπη έχει γίνει διευθυντήριο. Όμως η δική του στρατηγική βασίζεται στη μισαλλοδοξία και στην επιστροφή στο παρελθόν. Έχουμε πολύ δρόμο στον προοδευτικό χώρο για να αφυπνίσουμε τους λαούς». Συμφώνησε με τις αναφορές του κ. Σαμαρά για την μείωση του ΦΠΑ και πρόσθεσε ότι «συμφώνησε μαζί μας, ότι υπάρχουν καρτέλ και ολιγοπώλια».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στη ΝΔ είπε, ότι «είδα την αίθουσα να χειροκροτά με χαρά τις μισαλλόδοξες αναφορές του κ. Σαμαρά. Η ΝΔ δεν έχασε μόνο από τον γάμο, προς τα δεξιά, αλλά και από τον κεντρώο χώρο. Δεν καρπωθήκαμε όσο έπρεπε από την μείωση, αλλά θα χτίσουμε αξιοπιστία και θα το καρπωθούμε». Στο κρίσιμο θέμα του «μαύρου χρήματος» που αναφέρθηκε με ανάρτηση του ανέφερε: «Έχει ενδιαφέρον ότι όταν ένας νέος άνθρωπος έξω από το σύστημα λέει αυτές τις λέξεις, γίνεται πανικός στο σύστημα». Εξηγώντας, αναφέρθηκε στο χρέος της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γνωρίζουμε το χρέος της ΝΔ, πώς ρυθμίζεται, πώς πληρώνει τις προεκλογικές της δαπάνες. Πρότεινα να έλθουν εταιρείες διεθνούς κύρους για έλεγχο των οικονομικών σε βάθος δεκαετίας. Τόσος κόσμος που κινδυνεύει να χάσει τα σπίτια του δεν μπορεί να έχει τέτοια ρύθμιση. Από που προέρχονται οι πόροι;».

Σε επίμονες ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ σχετικά με την ανάρτησή του περί «μαύρου χρήματος», που άφησε να εννοηθεί, ότι υπήρχε και στον ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι «αναφέρομαι στις επιλογές που μου πρότειναν, για να μη υπάρχει η επίμονη επιλογή του εξορθολογισμού, που αφορά και τα Μέσα Ενημέρωσης» και αναφερόμενος στην εποχή Τσίπρα είπε: «Δεν ξέρω να υπάρχει ζήτημα "μαύρου χρήματος", αλλά πρέπει να μιλήσετε στον προηγούμενο οικονομικό διευθυντή».

Ερωτηθείς για το αν τον υπονομεύει ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε σε ανάρτηση του την οποία στη συνέχεια άλλαξε, πριν μιλήσει για «παιχνίδια» του πρώην πρωθυπουργού, τόνισε χαρακτηριστικά: «Την άλλαξα γιατί θεωρούσα πιο ακριβή τη δεύτερη έκφραση. Είναι σημαντικό να σταματήσει η συζήτηση έξω από το κόμμα και τα όργανα για τη συγκόλληση. Πολλοί από εμάς, πέρσι, νέοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ που συστρατεύτηκαν απέναντι σε μια ανάλγητη κυβέρνηση, δουλέψαμε σκληρά για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα αυτόνομο κόμμα. Η ιδέα να ρευστοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα δεν μας εκφράζει. Η έντιμη στάση είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση μπόρεσε να διατηρήσει το ρόλο της, δικαιούται να είναι η ηγέτιδα δύναμη και ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι ο ηγέτης της συνεννόησης. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ο ηγέτης ενός τέτοιου σχήματος. Πρέπει να τελειώνει αυτή η συζήτηση».