Σφοδρή αντίδραση Τσίπρα για το θέμα της «Αυγής»: «Οι διαρροές φανερώνουν χυδαιότητα»

Σφοδρή αντίδραση Τσίπρα για το θέμα της «Αυγής»: «Οι διαρροές φανερώνουν χυδαιότητα»

Τι αναφέρουν πηγές προσκείμενες στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή που του εστάλη

Πυρ και μανία είναι ο Αλέξης Τσίπρας για όσα του χρεώνουν παρασκηνιακά από την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.  «Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση» λένε άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για το «λουκέτο» στο καθημερινό φύλλο της εφημερίδας «Αυγή».

«Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» αναφέρουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, για το θέμα της «Αυγής» και καταλήγουν ως εξής:

«Ο ΑλέξηςΤσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Τι έχει διαρρεύσει

Μόλις… 700 ευρώ φέρεται να συνεισέφεραν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν την επιστολή με τις σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στην οποία ετίθετο και το θέμα του κλεισίμαστος της «Αυγής».

Από ομογενειακό ραδιόφωνο στο οποίο μίλησε κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρουν για τα έξοδα του κόμματος, περιλαμβανομένων και των κομματικών ΜΜΕ, δηλώνοντας πως ο ίδιος θα συνεισφέρει το μέγιστο που του δίνει δικαίωμα ο νόμος, ήτοι 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στον έκτακτο έρανο που προκήρυξε ο Στέφανος Κασσελάκης συμμετείχαν 3 από τους 87 υπογράφοντες την επιστολή. Πρόκειται για μια βουλευτή και δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, από τους οποίους συγκεντρώθηκαν 700 ευρώ.

Ξεχωριστή επιστολή φέρεται να έχει πάρει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής δεν είχε ανταποκριθεί. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το e-mail που έφτασε στα υπόλοιπα στελέχη, ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε τη σχετική επιστολή το βράδυ της Πέμπτης.